Ozalj zove na utrku ili bundeve – što god vam bolje paše!

Ove subote – 22. listopada – predstoji nam sedmo izdanje utrke Ozalj i Vrhovac Trail.

Utrka je putovanje kroz prekrasan krajolik Vrhovačkih brežuljaka isprepletenih vinogradima i šumovitim dijelom do Lović brda s čijeg vrha puca prekrasan pogled na dolinu Kupe prema Starom gradu Ozlju. Oni koji su se ranije iskušali na Ozalj i Vrhovac Trailu kažu kako finiširati ovu utrku nikada nije lako, te da su staze su dosta zahtjevne, no trud se zbog njihove ljepote i raznolikosti svakako isplati.

Organizatori su natjecateljima priredili dugu, kratku i rekreativnu stazu. One spremnije i iskusne trkače očekuje staza od 23,5 kilometra koja vodi makadamom, šumskim putevima i stazama, te asfaltom. Na stazi će biti pet punktova za okrepu, vremenski limit staze je pet sati. Za one koji bi se suočili s malo manjim izazovom, tu je staza u duljini od 16 kilometara. I ona se proteže na sličnim podlogama, ima tri punkta za okrepu, a vremenski joj je limit četiri i pol sata. Svi ostali – trkači, rekreativci, planinari i hodači – mogu se okušati na rekreativnoj stazi dugoj 7,5 kilometara. Za nju je vremenski limit prelaska tri sata i na kojoj vas čeka jedan punkt za okrepu.

Sve će staze biti u potpunosti označene, na kritičnim mjestima bit će postavljeni volonteri ili će taj dio staze biti označen s dodatnim putokazima.

Organizator utrke je Sportsko društvo Vrhovac, a prijave za utrku zaprimaju se isključivo putem LINKA. Prijava se potvrđuje uplatom startnine. Startnina uključuje organizaciju utrke, natjecateljski broj, tekućinu, voće i kekse na okrjepnim stanicama, kao i zakusku nakon utrke. U slučaju ekstremno loših vremenskih uvjeta postoji mogućnost promjene trase utrke. Ostale bitne informacije o Ozalj i Vrhovac Trailu možete pronaći OVDJE.

Uz Ozalj i Vrhovac Trail tu je i Festival bundeva

A nakon što otrčite Ozalj i Vrhovac Trail (ili ne otrčite, izbor je na vama!), boravak u prekrasnom ozaljskom kraju možete nastaviti na prvoj manifestaciji Festival bundeva koji organizira OPG Frlan u selu Liješće. Ovaj zanimljivi festival održava se istoga dana – 22. listopada – s početkom u 11 sati, a trajat će do 22 sata.

Na festivalu ćete imati priliku uživati u raznovrsnim proizvodima od bundeve. U ponudi će biti juha od bundeve, bučnica, muffini s bundevom, praline s bučinim sjemenkama i još mnogo toga drugoga. Da bi otkrili što će se sve nuditi, samo morate doći.

Oni stariji i ozbiljniji imat će priliku sami se okušati u pečenju bundeve i kestena. Onima koji su malo mlađi i razigraniji organizatori nude priliku da se okušaju u rezbarenju i oslikavanju bundeva. Taman na vrijeme da izbruse svoje vještine prije Noći vještica!

Foto: Turistička zajednica područja Kupa

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.