Panoramska virtualna šetnja Vukovarom – pogled koji ostavlja bez daha

Vukovar od sada možete obići i iz udobnosti vaše fotelje i to panoramskom virtualnom šetnjom. Turistička zajednica grada Vukovara tijekom posljednjih nekoliko mjeseci radila je na projektu Virtualno 360° kako bi povezala i nadopunila virtualnu priču Vukovara s atraktivnim snimkama dronom i snimkama sa zemlje.

Suradnja s najboljim Google certificiranim fotografima omogućila im je da korisnicima i budućim gostima pruže kvalitetan i jednostavan virtualni obilazak Vukovara te prezentira sve ljepote bisera na Dunavu. Jednostavnim klikom na strelice smještene iznad panorame Vukovara prelazi se s jedne na drugu dronsku snimku, te odabire najljepši pogled na Vukovar.

A klikom na takozvane lokatore, koji su označeni različitim bojama, ovisno o kakvoj vrsti atrakcije se radi (muzeji, memorijalne lokacije ili rekreacijsko-zabavni objekti), spuštate se na zemlju gdje vam je potom na odabranoj lokaciji također omogućen 360° panoramski pogled ili pak virtualni obilazak znamenitosti koju je korisnik odabrao.

Naime, kako mnoge ključne atrakcije Vukovara u ponudi već imaju virtualne ture svojim prostorima, iste su povezane s ovom panoramskom šetnjom što korisnicima omogućuje da Vukovar zaista istraže do kraja. Tako je moguć virtualni obilazak Muzeja vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar, Franjevačkog samostana i muzeja sv. Filipa i Jakova, Mjesta sjećanja Vukovarska bolnica 1991., Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara i Memorijalnog centra Domovinskog rata.

– Ove prekrasne snimke iz zraka povezane s virtualnim obilascima vukovarskih atrakcija atraktivna su pozivnica i najbolja priprema za posjet Vukovaru, a osobito u ovim vremenima kada su putovanja ograničena. No, posjet destinaciji ipak ne može ništa zamijeniti, ali ovakvi projekti mogu zaintrigirati potencijale goste i biti im dodatni motiv za posjet Vukovaru, kaže Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara.

Panoramska virtualna 360° šetnja Vukovarom dostupna je na službenoj web stranici Turističke zajednice grada Vukovara na POVEZNICI.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.