Peta obljetnica Muzeja vučedolske kulture

Povodom 5. obljetnice otvorenja stalnog postava Muzej vučedolske kulture je u utorak, 30. lipnja 2020. godine s početkom u 16:00h za svoje drage posjetitelje, pratitelje, suradnike i prijatelje priredio bogati program kojega će realizirati u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek i vukovarskim osnovnim školama.

Program započinje u ulaznom prostoru Muzeja uvodnom riječi ravnateljice Mirele Hutinec te otvaranjem izložbe dječjih radova – mobila, “Zvijezde u Muzeju” koju će predstaviti kustosica pedagoginja Mirna Levaković Lombarović, a koja je proizišla iz suradnje sa školama, nastavnicima i učenicima vukovarskih osnovnih škola.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Središnje događanje odnosi se na izložbu i performans 10 studenata Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, Smjera kazališna umjetnost, diplomskog studija Neverbalni teatar, kolegija Ritual i ples. Uvodnu riječ i suradnju s Muzejom predstavit će izv. prof. art. Maja Đurinović, AUKOS, a sam performans i izložba moći će se pogledati u 10 prostorija stalnog postava.

“Događaj će se nastaviti u prostorima Radionica starih zanata gdje smo za sve posjetitelje priredili radionice iznenađenja otvorenog tipa za sve dobne uzraste. Predstavit ćemo i on-line magazin Muzeja – Adorant, posebno izdanje za 5. godišnjicu Muzeja”, rekla je kustosica dr. sc. Mirna Šuljug.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.