Petrov vrt: bajkovit prostor za uživanje s obitelji

U pitomom podravskom kraju radi se na razvoju i unaprijeđenju ponude kulturnog turizma te promociji baštine i tradicije u sinergiji s prirodnim ljepotama. Nedavno, točnije 13. lipnja ove godine Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici proslavio je prvu godišnjicu od službenoga otvorenja. U čast godišnjice za sve sadašnje i buduće posjetitelje, Centar je obogaćen novim sadržajem. Otvoren je naime novouređeni Petrov vrt.

Rajko Stilinović, v. d. ravnatelja Centra za kulturu “Drago Britvić” kaže kako se u prvoj fazi uredio sadržaj koji će obogatiti samu ponudu koju centar ima. U vrtu se nalazi labirint gdje djeca mogu šetati te se igrati između zasađenog bilja, a s posebnom namjenom za igru instalirane su dječje fiksne igračke. Stilinović navodi kako je ovo tek prva faza uređenja, no druga faza je već projektirana i vezana je uz sadržaje za višesatni boravak posjetitelja, u obliku ljuljački, prostora za čitanje i sjedenje, prostora za bicikliste.

Voditeljica Centra Danijela Rešetar navodi kako ovo već jest idealno stajalište za bicikliste te kako je na samu godišnjicu otvorenja, Centar bio jedno od stajališta u Pitomačkoj biciklijadi koja je ove godine bila posvećena upravo novouređenom Petrovu vrtu.

Važno je naglasiti kako se želi komplementirati ponuda cijelog Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića kako bi se svim posjetiteljima mogla osigurati kvalitetnija posjeta uz proučavanje književnosti, kulturne baštine ali i boravak u prirodi uz odmor od gradske vreve. Želja nam je da nam dolaze učenici i studenti kako bismo im mogli pružiti nastavu u prirodu. Također, Petrov vrt je već sad idealan za boravak obitelji s djecom te naravno, sve posjetitelje koji žele doživjeti nešto novo i nešto drugačije u mjestu gdje spajamo tradiciju s modernizmom, te ujedinjujemo sinergije za što bolji doživljaj za svakog posjetitelja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.