Pidoća & Debit i ove godine oduševili nepca Šibenčana i gostiju

Drugo izdanje manifestacije “Pidoća & Debit se vole” održano u subotu 11. lipnja u organizaciji Turističke zajednice Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice grada Šibenika pokazalo se kao prava gastro poslastica!

Ako niste znali pidoća je školjka iz Šibenskog kanala, debit je vinska sorta šibenskog zaleđa, a proljeće je vrijeme kada i jedan i drugi sazrijevaju. Tada meso u ljušturi pidoće počinje bujati, a u isto vrijeme mladi i lepršavi debit spreman je za izlazak iz podruma. Kada se sretnu i sljube na vašem nepcu oni postaju savršeni par i tada shvatite ono što vam želimo reći – Pidoća & Debit se vole.

Posjetitelji su na šibenskoj rivi uživali u različitim specijalitetima od pidoća koje su spravljali lokalni uzgajivači i ugostitelji, a vinari su svakom posjetitelju preporučili debit koji najbolje parira pojedinom receptu.

Sa svojim vinima predstavili su se: Vinarija Birin, Vinarija Baraka, Sladić vina, Vinarija Testament, Vinarija Prgin, Vinarija Lasin – Džapo, Vinoplod Vinarija i Vinarija Škovina i Dalmacija vino.

Uz zalazak sunca, opuštenu atmosferu, lijepu glazbenu podlogu, dobro društvo i skladne okuse Šibenčani i njihovi gosti ponovno su otkrili da se pidoća i debit vole, ali i da oni vole ovu dobitnu kombinaciju.

Fotografije: Mate Gojanović/ Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.