Pjenušci, edukacija i glazba na erdutskom Doručku u vinogradu

Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja održan je u vinogradima Siber kao dio već renomiranog projekta Wine & Bike Tour Erdut, spajajući vino, glazbu, sport i umjetnost.

Na doručku su se razdraganim posjetiteljima predstavile vinarije Siber, Erdutski vinogradi, Brzica, Antunović i premijerno ove godine – vinarija Royal Hill. Doručak su pripremili i posluživali učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek stoga je i ovaj doručak, uz plešivički i srijemski, promovirao ugostiteljska zanimanja, znanja i vještine učenika i dodatno ih motivirao da nastave učiti za ova važna zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na bogatom se stolu našli brojni slasni zalogaji uz poznate slavonske nareske i suhomesnate proizvode Ravlić. Posebna atrakcija ove godine bila je ledena skulptura tvrtke IceProduct iz Osijeka, uz koju su bili nezaobilazni selfiji svih nazočnih.

Partner događaja je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, koja se posebno potrudila ukrasiti lokacije u vinogradu biranim detaljima, jedinstvenim skulpturama od slame i angažmanom DJ Dade, čija je glazba bila savršeno uklopljena u događaj.

Pjenušava vina točila su se na početku događaja uz slavonski doručak i posebnu radionicu koju su održali domaćin Mladen Siber i Marija Vukelić, organizatorica ovoga događanja. Tom su prigodom gosti mogli saznati kojim se različitim metodama može napraviti pjenušac i kušati na licu mjesta popularni pét nat vinarije Siber (fr. pétillant naturel – prirodno pjenušavo vino), saznati što znači degoržiranje (fr. dégorgement) – uz kušanje “nedegoržiranog”, mutnog pjenušca (u etapi dozrijevanja).

Kao i u prijašnjim izdanjima pjenušavih doručaka, na programu je bio “En primeur Erduta”. Vinarija Brzica predstavila je svoj, tek napunjeni Merlot 2014, vinarija Antunović novu Graševinu Tradition Grande Selection 2017, nasljednicu poznate Graševine Premium, čija je berba 2013. osvojila platinastu nagradu na natjecanju Decanter, Erdutski vinogradi predstavili su Vrhunsku Graševinu 2020, vinarija Royal Hill – Blanc de noir 2020 (mirno vino), a vinarija Siber crno aromatizirano slatko vino od cabernet sauvignona – Sibernet.

Nakon Doručka, gosti su nastavili istraživati erdutsko vinogorje, a navečer je na programu bila vinska degustacija erdutskih vinarija u dvorištu Erdutskih vinograda, uz koncert Natalie Dizdar… s pogledom na Dunav.

Fotografije: Julio Frangen

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije