Plaža na Lokrumu je najbolja nudistička plaža na svijetu

Čak 100 nudističkih plaža i kupališta diljem svijeta ocjenjeno je u istraživanju koje je proveo portal My Dating Adviser, a u kojem se na prvom mjestu našao otok Lokrum. Ocjenjivali su se kvaliteta plaže, sigurnost, vrijeme i cijena hotela, a Lokrum je najbolje ocjene dobio za sigurnost i kvalitetu plaže.

Otok zaljubljenih – Lokrum najbliži je povijesnoj gradskoj jezgri Dubrovnika, a stoljeća bogate povijesti, legende i priče, čarolija mora i prirode obnavljaju stare ljubavi ili donose nove. No osim toga Lokrum je postao poznat i nakon serije Game of Thrones. Bujna vegetacija, opojni mirisi i pjesma cvrčaka “glumili” su vrtove u Igri prijestolja u kojima su vladali “oni čiste krvi”. Brojni turisti prošetali su stazama kojima su koračali Khaleesi i njezin moćni domaćin Xaro Xhoan Daxos. A dok ste na otoku, možete i sjesti na Željezno prijestolje, koje se nalazi u benediktinskom samostanu

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na popisu 100 najboljih plaža lokrumska se nalazi ispred plaže Spiaggia della Lecciona iz talijanske provincije Lucca, te australske plaže Maslin Beach.

U opisu plaže My Dating Adviser navodi kako je, ako provodite vrijeme u Dubrovniku, otok Lokrum odlično mjesto za posjetiti, udaljeno samo 10 minuta vožnje trajektom i kako se radi o malom, nenaseljenom otoku, koji pruža utočište za nudiste.

Ovdje možete uživati ​​u besprijekornom krajoliku, nacionalnim parkovima i čistom moru. Otok se sastoji uglavnom od stijena, stoga budite oprezni s komadima kamena. Ovaj otok ima i prirodno slano jezero u kojem se možete opustiti poput jacuzzija, objašnjava se u tekstu.

Uz Lokrum na ovom popisu našle su se još tri destinacije iz Hrvatske: Punta Križa na Cresu na 13. mjestu, zatim Valalta kraj Rovinja na 16., te Sovinje Beach u Tkonu na 21. mjestu, koja je ocjenjena najboljom u kategoriji kvalitete plaže.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.