Što raditi u Dubrovniku ako imate samo 3 dana?

Dubrovnik je hrvatska top destinacija koju za odmor bira i svjetska elita i ako niste bili u Dubrovniku puno ste propustili. Dubrovnik je prva turistička priča Hrvatske za koju je zasigurno čuo cijeli svijet. Ovaj hrvatski najjužniji biser Jadranskog mora privlačan je čak i ako ga posjetite i na samo par dana. Donosimo prijedloge što morate vidjeti i posjetiti ako ste za posjet Dubrovniku odvojili tri dana.

Ako je kultura razlog vašeg dolaska onda se pripremite jer kultura, umjetnost, arhitektura neodvojivi su dio Dubrovnika. Ne propustite posjetiti muzej Franjevačkoga samostana s inventarom apoteke Male braće iz 1317.godine.

Nadahnut će Vas djela Dubrovačke slikarske škole 15. i 16. stoljeća uz sliku velikoga Tiziana u Dominikanskom samostanu. Riznica Katedrale pokazat će vam relikvije u srebru i zlatu dubrovačkih majstora zlatara od 11. do 19. stoljeća. U Kneževome dvoru pokušajte shvatiti način vladanja kroz stoljeća i čuvanja slobode kao najvećega blaga Dubrovačke Republike. Posjetite Etnografski muzej Rupe i saznajte više o Žitnici i čuvanju državnih rezervi žita i pšenice u dubokim u kamenu isklesanim bunarima. Upoznajte običaje i nošnju dubrovačkoga kraja.

Foto: FB Visit Dubrovnik

Šetnja gradskim zidinama je “must see”

Prošećite gradskim zidinama i neizostavno uđite u Pomorski muzej i upoznajte se sa stoljetnom pomorskom tradicijom Dubrovačke Republike, saznajte više o slavnim pomorcima, o matematičaru Getaldiću i fizičaru Ruđeru Boškoviću i njihovim izračunima o nosivosti trgovačkih brodova – karaka, galijuna i nava.

Foto: FB Visit Dubrovnik

Popnite se na tvrđavu Lovrjenac, dubrovački Gibraltar i zamislite scene iz Shakespeareovog Hamleta, Macbetha i Julija Cezara.

Ne propustite posjetiti mali muzej dubrovačke Sinagoge s nizom eksponata koji svjedoče o životu Židova u Dubrovniku. Na brdu Srđ, u tvrđavi Imperial prisjetite se nedavne dubrovačke prošlosti, stradanja Dubrovnika u Muzeju branitelja Grada.

Šetnja dubrovačkim zidinama, uspinjanje dubrovačkim skalinima, rublje koje se suši na povjetarcu u uskim ulicama, šarmantni restorani i trgovine, koktel uz zidine i šum mora na Buži, koncert ili predstava na nekim od dubrovačkih festivala ostavit će dovoljno vremena i za posjetu bližim mjestima u okolici.

Ne propustite otok zaljubljenih

Otok zaljubljenih – Lokrum najbliži je povijesnoj gradskoj jezgri. Stoljeća bogate povijesti, legende i priče, čarolija mora i prirode obnovit će stare ljubavi ili donijeti nove. Arkadijsko mjesto – Arboretum Trsteno, gdje je jedna od najljepših žena europske renesanse, crvenokosa dubrovačka pjesnikinja Cvijeta Zuzorić stvarala svoje stihove, ali i ljubila, poziva da prošetate pod krošnjama drevnih stabala i ogledate se u fontani Neptuna i nimfa.

Foto: FB Visit Dubrovnik

Ako se niste okupali u moru niste bili u Dubrovniku

Priuštite sebi doživljaj kupanja u čarobno čistom Jadranu i ponesite sa sobom oblutak s neke od bijelih dubrovačkih plaža…. i vratite se na više dana jer vjerojatno ste puno toga otkrili što morate posjetiti i doživjeti.

Možda je upravo ova 2020. godina prilika da posjetite Dubrovnik.

Izvor: tzdubrovnik.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.