Ples, animacija i stripovi obilježit će ovaj tjedan u Šibeniku

Šibenik će ovog tjedna biti domaćin čak dva međunarodna festivala koji će u Krešimirov grad dovesti vrhunske plesače i plesne skupine, te oko 150 najzanimljivijih kratkometražnih animiranih filmova iz cijelog svijeta, a na svoje će doći i ljubitelji stripa.

Šibenik Dance Festival stiže pod motom “Ples pomiče granice”

Festival će večeras otvoriti Plamteća voda glasovitog svjetskog koreografa Andonisa Foniadakisa i jedna od najatraktivnijih predstava nastalih u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Tu plesnu predstavu slavnoga grčkog koreografa Andonisa Foniadakisa izvodi Balet Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. Upravo je predstava “Plamteća voda” ovogodišnjem Šibenik Dance Festivalu dala moto “Ples pomiče granice”.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Među najzanimljivijim gostima festivala iz inozemstva je mađarska plesna kompanija Inversedance koja će u Šibeniku izvesti predstavu koreografa Zoltana Fodora You and the World.

Festival traje pet dana, do petka 23. srpnja. Plesne predstave iz službenog dijela programa izvodit će se na Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone te u Kući umjetnosti Arsen. Riječ je o raznolikom programu koji na šibenske pozornice donosi različite vrste plesa.

Na Poljani će se svake večeri izvoditi raznovrsne plesne predstave amaterskih plesnih skupina. Svrha tog dijela programa koji je za gledatelje besplatan, je upoznati Šibenčane i njihove goste s mnogobrojnim licima plesne umjetnosti.

Jubilarno izdanje Šibenik Dance Festivala, unatoč ograničenjima zbog koronavirusa, donosi bogat program po mjeri zaljubljenika u plesnu umjetnost i onih koji tu umjetnost tek žele bolje upoznati.

Supertoon – međunarodni festival animacije i stripa

Jedanaesto izdanje Supertoona odvijat će se u Šibeniku do 23. srpnja, a animirani filmovi iz cijeloga svijeta prikazivat će se u kinima na otvorenom Mala loža, Gorica i City Park, naravno sa svim potrebnim mjerama opreza u vezi s globalnom pandemijom COVID-19 i javnim okupljanjima. Festival je namijenjen svima, od najmlađih do najstarijih, Šibenčanima i posjetiteljima Šibenika, profesionalcima i znalcima.

Posjetitelji festivala od ove će godine moći uživati ​​u izboru novijih autorskih stripova koji će se također natjecati za nagradu za najbolji strip. Galerija Sveti Krševan bit će domaćin izložbe svih stripova u konkurenciji, a sajam stripova na otvorenom održat će se na novoj festivalskoj lokaciji Đardin, odnosno u Perivoju Roberta Visianija.

Tri međunarodna žirija odabiru laureate festivala u pet natjecateljskih kategorija za animirane filmove: Grandtoon – kratki filmovi, Studentoon – kratki studentski filmovi, Supertune – glazbeni spotovi, Supercomm – kratki filmovi po narudžbi i Planktoon – kratki film filmovi za djecu. Tu su još i dvije kategorije za strip: Strip izdanje – album i strip časopis.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije