Plitvička jezera ponovno među najboljim svjetskim destinacijama

Nacionalni park Plitvička jezera nagrađen je od strane Tripadvisor-a za 2022. godinu unutar nagrada Travellers’ Choice “Najbolji od najboljih” – Top odredišta za ljubitelje boravka u prirodi na svjetskoj razini te u Top atrakcijama (Europa, Hrvatska).

S ovim nagradama Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se među 1% najboljih lokacija koje treba posjetiti u svijetu, stoji na Facebook stranici Nacionalnog parka.

Najstariji nacionalni park u Hrvatskoj već je dugi niz godina pri samom vrhu izbora brojnih posjetitelja. Zbog toga i ne čudi činjenica kako su Plitvička jezera vrlo često uvrštena u razne izbore za top destinaciju, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, ali i svijetu.

I ove godine, barem kada gledamo Tripadvisor Travellers’ Choice “Najbolji od najboljih” Nacionalni park Plitvička jezera prepoznat je kao top destinacija zahvaljujući izvrsnim recenzijama putnika.

Plitvička jezera su na svjetskoj razini prepoznata kao jedno od 25 odredišta za ljubitelje aktivnosti u prirodi, gdje su zauzeli 22. mjesto, dok su u europskim okvirima peti. Tome dodajmo kako su uvrštena među deset najvećih atrakcija – Hrvatska/ Europa, gdje se nalaze na drugom mjestu.

Recimo još kako su u svjetskoj konkurenciji odredišta u trendu, među najboljih 25 uvršteni Dubrovnik na petom i Split na 13. mjestu. Na top ljestvici Vrhunska cjelokupna iskustva, odnosno najboljih aktivnosti diljem svijeta, na 18. mjestu našao se pustolovni Dubrovnik – kajakaška tura po moru i snorkeling.

Travellers’ Choice Best of the Best najveće je priznanje koje jednom godišnje dodjeljuje američki Tripadvisor. O pobjednicima odlučuju sami putnici, a nagrada uzima u obzir kvalitetu i kvantitetu recenzija i ocjena putnika i rangira najbolje smještaje, destinacije, plaže, atrakcije, restorane, zračne prijevoznike i iskustva u određenim kategorijama i zemljopisnim područjima, prema ocjenama i recenzijama putnika.

Tripadvisor je turistički internetski portal koje nudi individualne savjete za korisnike koji planiraju odmor. Diljem svijeta više od 400 milijuna posjetitelja mjesečno posjećuje stranicu kako bi si organizirali bolja putovanja, jer na Tripadvisoru može se pronaći više od milijardu recenzija i mišljenja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.