PLITVIČKA JEZERA SU JEDAN OD TRI NAJBOLJA NACIONALNA PARKA U EUROPI

TripAdvisor Traveler’s Choice nagrada dodjeljuje se temeljem milijuna recenzija i mišljenja korisnika unatrag godinu dana u više kategorija – od popularnh destinacija, hotela, restorana, plaža, popularnih destinacija do najpopularnijih nacionalnih parkova.

Tako je ove godine, Nacionalni park Plitvička jezera proglašen kao 3. najbolji nacionalni park u Europi, a 21. na svijetu, po recenzijama korisnika TripAdvisora. Ispred naših Plitvica našli su se samo Yorkshire Dales National Park u Velikoj Britaniji te Vatnajokull National Park Iceland. Ovo je bila godina u kojoj su putnici tražili prirodu uz otvoreno nebo i nepregledne ravnice – i baš takvi su nacionalni parkovi proglašeni najboljima, navodi u uvodu Tripadvisor.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Cijeli popis nagrađenih u sklopu TripAdvisor Traveler’s Choice nagrada pogledajte OVDJE.

NP Plitvička jezera i NP Krka prema Američkom magazinu 4. i 22. mjesto među top 50 najboljih destinacija za obitelj

Također, Američki magazin FatherMag.com objavio je ljestvicu 50 najboljih europskih destinacija za obitelji s djecom, a Hrvatska se može pohvaliti s čak dvije uvrštene destinacije, nacionalnim parkovima Plitvička jezera i Krka.

Ovdje su se naši nacionalni parkovi našli uz bok Disneylandu, Gardalandu i Tenerifima i brojnim drugim nadaleko poznatim europskim destinacijama za obitelji s djecom. Kako bi odabrao ovih 50 odredišta za djecu i obitelji u Europi, FatherMag je analizirao Googleove recenzije za više od 250 destinacija za odmor prilagođenih obitelji. Na listu su uvrstili zabavne parkove, vodene parkove, terme prilagođene obiteljima, zoološke vrtove, akvarije, plaže i prirodne parkove s prosječnom ocjenom od najmanje 4,2 na Googleu.

Plitvička jezera četvrta su na ovoj listi i navedeno je kako su idealna za sve ljubitelje aktivnog odmora i obiteljskog druženja na otvorenom. Svjetski poznat po tirkiznoj vodi i prekrasnim krajolicima, najveći hrvatski nacionalni park jedan je od najljepših prirodnih parkova na svijetu i savršen je bijeg u prirodu za sve obitelji koje vole avanturu na otvorenom. Nije ni čudo što su Unescovo mjesto svjetske baštine, navodi se u članku

Za Nacionalni park Krka američki magazin navodi kako je Hrvatska je jedna od najljepših europskih zemalja i ne sadrži jedan nego dva najbolje ocijenjena nacionalna parka u Europi. Iako nije toliko poznat kao Nacionalni park Plitvice, Nacionalni park Krka nikako ne bi trebao biti izostavljen s vaše liste željenih putovanja, stoji u članku.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.