Plitvički maraton održat će se u srpnju, prijave otvorene

spot_img

Unatoč pandemiji “najteži i najljepši maraton na svijetu” ide dalje. 2021. godina po mnogočemu je drugačija od dosadašnjih pa je tako i datum održavanja ovogodišnjeg, 36. po redu Plitvičkog maratona, pomaknut na početak srpnja, točnije 4. srpnja 2021. godine. Plitvički maraton će se održati u organizaciji Atletskog kluba Plitvice, uz pokroviteljstvo Nacionalnog parka Plitvička jezera, a prijave su već otvorene.

Plitvički maraton posebna je utrka čija staza najvećim dijelom prolazi pored svjetski poznatih, smaragdno-modrih, Plitvičkih jezera i kroz stoljetne šume zbog čega ga mnogi nazivaju najljepšom, ali i najtežom utrkom na svijetu u kojoj natjecatelji mogu birati između tri staze. Osim maratona, utrke na 42 kilometra, tu su još i polumaraton na 21 i utrka od 10 kilometara.

Dakle, kao i svake godine, Plitvički maraton namijenjen je, kako sportašima, tako i rekreativcima, koji žele uživati u prekrasnim prizorima Nacionalnog parka Plitvička jezera. Koliko je Plitvički maraton dobro prihvaćen govori i podatak kako su, u nekoliko dana od kada su počele pristizati prijave, svoj dolazak najavili natjecatelji iz deset zemalja.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se sami uvjere zašto Plitvički maraton nosi titulu najljepše utrke na svijetu, prijave se i dožive najveći i najstariji nacionalni park Republike Hrvatske na drugačiji način. U Nacionalnom parku pripremljene su i posebne ponude za sudionike u hotelu Jezero i bungalovima u kampu Korana, a više detalja, kao i link za prijavu, pronađite putem sljedeće POVEZNICE.

https://www.facebook.com/PlitvickiMaraton/videos/1368492613521467/?tn=%2CO-R

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.