Tjeraju zimu i zazivaju proljeće: Po običaju i navadi staroj, 2500 sudionika u dvije povorke zavladat će Crikvenicom

Nakon maškaranih druženja u Matkovićima i na Dugi, gdje su ugošćene maškarane grupe s područja Rivijere i okolice, Rivijera Crikvenica nastavlja biti najrazigranija destinacija u najluđe doba godine. Maškare u Crikvenici preuzele su ključeve grada, podignuta je maškarana zastava, a karnevalski program traje sve do 14. veljače.

paljenje mesopusta crikvenica maškare
Izvor fotografije: TZ Grada Crikvenice

Od subote, 27. siječnja, svi zaljubljenici u maškare moći će uživati u zabavno-glazbenom programu u maškaranom šatoru na Trgu Stjepana Radića. Kruna svih maškaranih događanja na rivijeri Crikvenica zasigurno su Dječja i Velika povorka, koje će se održati u nedjelju, 28. siječnja – Dječja s početkom u 11, a Velika u 14 sati. Nakon održanih povorki, zabava se seli u šator uz nastupe glazbenih sastava.

Subota, 3. veljače, donosi popodnevni „Maškarani pikado turnir“, za večernju zabavu pobrinut će se kralj dobre zabave Jole i glazbeni sastav „Trend“, a ne propustite ni sam čin krštenja mesopusta.

Čajanka, tombola i animacija je sadržaj namijenjen najmlađima i njihovoj pratnji predviđen za 4. veljače. Osnovna škola Zvonka Cara će 7. veljače biti domaćin događanja naziva „Čakavsko maškarano zapolne“ s početkom u 17 sati.

Izvor: TZ Grada Crikvenice

Svi zaljubljenici u outdoor aktivnosti moći će uživati u Maškaranoj šetnji po Ljubavnoj cestici u jutarnjim satima 10. veljače, a u poslijepodnevnim satima slijedi druženje u Gornjem kraju.
Na čistu srijedu, 14. veljače, ne propustite čitanje šentence u 16 sati u centru grada, osudu Meriku te spaljivanje tog krivca za sve loše u protekloj godini.
 
Veselo će ovaj tjedan biti i u Selcu, mjestu koje ima vrijednu i vrlo živu maškaranu tradiciju. O tome što maškare znače Selčanima više od sto pedeset godina najbolje svjedoči činjenica da su se od početaka do danas održale u svom izvornom obliku. Za Selce su specifična tri četvrtka: Tusti, Fusti i Poberuhi, a prvi počinje ovaj tjedan. 

Maškarane grupe s područja Rivijere Crikvenica i okolice zvukom bubnjeva, harmonike, pjevanjem i plesom krenule su tjerati zimu i zazivati proljeće, a pozivaju sve ljude dobre volje na maškarana druženja, nastupe i povorke.

Izvor i foto: TZ Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.