Počinje Advent u Hvaru, a očekuje nas najbogatiji program do sada

Ovoga vikenda počinje Advent u Hvaru. U sklopu božićno-novogodišnjeg programa u gradu Hvaru će se do 7. siječnja na 10 lokacija održati ukupno 77 događanja za sve generacije, a na radost svih stanovnika otoka Hvara bit će ponovno postavljeno klizalište na glavnom gradskom trgu.

klizalište hokej hvar
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Hvara

Organizatori, Grad Hvar, Turistička zajednica grada Hvara i novoosnovana gradska Javna ustanova u kulturi HVAR 1612, uz brojna gostovanja i ove godine nastavili su uspješnu suradnju s gradskim udrugama, društvima i ustanovama te Župom Hvar. Navedena suradnja je rezultirala najbogatijim programom do sada, s posebnim naglaskom na dječje aktivnosti koje broje ukupno 26 događanja.

Vraća se klizalište na Pjaci

– Zadovoljstvo nam je što bogatim programom s više od 150 izvođača možemo razveseliti naše sugrađane i posjetitelje, osobito djecu. Oduševljenje koje je lani izazvalo postavljanje prvog pravog klizališta na glavnom gradskom trgu ponukalo nas je da tu čarobnu ledenu priču ponovimo i ove godine, poručio je gradonačelnik Rikardo Novak te dodao kako ga osobito veseli uključivanje novoosnovane gradske Javne ustanove u kulturi HVAR 1612 u aktivnu pripremu programa.

advent u hvaru
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Hvara

Adventski program uključuje koncerte klasične i duhovne glazbe u kazalištu i hvarskim crkvama, nastupe rock i pop izvođača na otvorenom ispred Lođe, gostovanja kazališnih predstava u najstarijem komunalnom kazalištu Europe, razne kreativne radionice i čitaonice za djecu, tradicionalnu podjelu bakalara i božićni sajam, projekcije filmova i zabavni kviz, kao i Doček Nove godine na Silvestrovo u podne. U Novu godinu Hvarani će ući uz nastup Vox Box Benda na Pjaci.

– Ovogodišnji adventski program može biti dobar razlog da posjetitelji otkriju zbog čega Hvarani toliko uživaju na otoku sunca zimi. Iako volimo reći kako ovo vrijeme pripada otoku i otočanima i da u njemu dopuštamo i sebi i prirodi regeneraciju nakon sezone, pozivamo sve ljude dobre volje da otkriju čaroliju zime na Hvaru i zajedno s nama uživaju u najljepšem dobu godine. Vjerujemo kako će među raznolikim adventskim događanjima čak i najmrzovoljniji Grinch pronaći nešto što će ga razveseliti, optimistična je direktorica Turističke zajednice grada Hvara Iva Belaj Šantić.

klizalište na hvaru
Izvor fotografije: Turistička zajednica grada Hvara

Adventske kućice, dječji program, sportske aktivnosti… i iznenađenje

Adventske kućice, uz prigodnu gastronomsku ponudu, bit će postavljene na Trgu sv. Stjepana ispred Lođe od 8. prosinca do 7. siječnja, gdje će biti i glavna pozornica za koncertne nastupe.

Novost za djecu ove godine bit će Medena kućica pored klizališta na Pjaci. Dječji program odvijat će se i ispred Lođe, u Arsenalu i kazalištu, Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar, u prostoru zajednice Fabrika 35 te na igralištu NK Hvar u Križnoj luci. Uz radionice, čitaonice, ples i druženje, pripremaju se i posebna iznenađenja za sv. Nikolu i sv. Luciju. Klizalište na Pjaci s prigodnim zabavnim programom i školom klizanja bit će otvoreno od 9. prosinca do 15. siječnja.

advent u hvaru 2023
Advent u Hvaru 2023. – program

Kraj kalendarske godine za Hvarane je tradicionalno obilježen sportskim aktivnostima. Tako 42. izdanje Novogodišnjeg turnira u malom nogometu na igralištu Tenis počinje prvog vikenda u prosincu, a veliko finale održat će se na Silvestrovo u podne. 47. Međunarodna novogodišnja regata za klase ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4 trajat će od 27. do 30. prosinca, a na Staru godinu jedrit će se navigacijski Memorijal Zdenka Roića. Devetu godinu za redom hrabro se uskače u Novu na kupalištu Bonj, 1. siječnja u 13 sati. Zabavni dio će se nastaviti i u prvom tjednu 2024., uz program iznenađenja na samom zatvaranju 7. siječnja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.