Počinju 52. Varaždinske barokne večeri – dvotjedni festival donosi raskošan program

Od 23. rujna do 10. listopada održavaju se 52. Varaždinske barokne večeri, najstariji, najslavniji i najvažniji hrvatski festival klasične glazbe. Ova glazbeno-scenska priredba središnje Hrvatske, osnovana 1971. godine ne održava se samo u Varaždinu – festival je prerastao granice grada od svog prvog trodnevnog izdanja.

Sada su Barokne večeri dvotjedni festival s tridesetak koncerata koje izvodi nekoliko stotina glazbenika ispred otprilike deset tisuća članova publike iz cijelog svijeta. Etablirao se kao europski i svjetski poznati festival rane glazbe.

Večeri prati i Total Baroque, bogati i zanimljivi popratni festival koji ih povezuje s širokom publikom.

52. Varaždinske barokne večeri

Varaždinske barokne večeri središnje su kulturno-turističko događanje rane jeseni. Ovaj dugovječni i ugledni festival posvećen je baroknoj glazbi – zlatnom razdoblju u kojem su stvarala neka od najvećih skladateljskih imena svih vremena.

Dvotjedni festival donosi raskošni program od tridesetak koncerata koji se održavaju na autentičnim povijesnim lokacijama u samom Varaždinu i njegovoj okolici: crkvama, dvorcima i palačama. Zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri je Republika Irska.

Program 52. Varaždinskih baroknih večeri možete pronaći na POVEZNICI.

Total Baroque u znaku Irske

Usporedno s glavnim festivalskim programom Varaždinskih baroknih večeri, održava se i popularni “Total baroque”. Pravi popratni festival donosi cijeli niz raznovrsnih događanja tematski povezanih ne samo s barokom, već i glazbenom, ali i gastronomskom kulturom zemlje partnera Baroknih večeri.

Zemlja partner ovogodišnjeg varaždinskog baroknog festivala je Republika Irska. Tako i službeni, ali i “Total baroque” program sadrži pregršt izvođača i atrakcija s irskim potpisom.

Posebna atrakcija bit će “Irish corner” na Kapucinskom trgu. On će punih deset dana, od 23. rujna do 2. listopada, biti ispunjen zvucima, ritmovima, okusima i mirisima “smaragdnog otoka”.

Fotografije: Varaždinske barokne večeri/ Turistička zajednica grada Varaždina

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.