Pogledajte kako je nastala Kuća Velebita i riješite kviz o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit se s posjetiteljskim centrom Kuća Velebita u selu Krasnu po treći puta zaredom uključio u informativno-edukativnu kampanju “Dani otvorenih vrata EU projekata”, koju organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Kroz kampanju se prezentiraju uspješni projekti svih hrvatskih županija, a održava se već četvrti puta. Ove godine, koju je obilježio koronavirus, zbog epidemioloških mjera, kampanja je organizirana virtualno. “Dani otvorenih vrata EU projekata” započeli su u petak, 13. studenog, a traju do 22. studenog 2020. godine.

Kuća Velebita prezentira NP Sjeverni Velebit tokom cijele godine

Posjetiteljski i informacijski centar Kuća Velebita smješten je u Krasnu jednom od najvećih planinskih naselja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Radi se o muzejskom tipu centra koji predstavlja mjesto stjecanja novih znanja kroz stručne, znanstvene, edukativne i zabavne sadržaje, do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskog postava i predstavljanja prirodnih ljepota i kulturnih dobara. Kao prepoznatljiv, moderan i atraktivan sadržaj omogućuje prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka tijekom cijele godine. Ovdje se možete informirati što posjetiti i doživjeti u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, Krasnu i okolici, te kupiti ulaznice i suvenire.

Kuća Velebita predstavlja se video filmom Projekt izgradnje Kuće Velebita u kojem je prikazan proces nastanka centra, od samih začetaka, do finalnog proizvoda. Ideje i iskustva djelatnika Javne ustanove, kao i dizajnera i znanstvenika koji su sudjelovali u realizaciji projekta pružaju uvid o kompleksnosti nastanka ovoga centra. Upotrebom raznih računalnih tehnika prirodna i kulturna dobra Sjevernog Velebita prikazana su iz malo drugačije perspektive. Kroz Kuću Velebita upoznajte Nacionalni park Sjeverni Velebit na jednom mjestu.

Riješite kviz i doznajte koliko znate o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit

Svoje znanje o Sjevernom Velebitu možete provjeriti kroz kviz Zaigrajte Sjeverni Velebit(an)!. Riješite kviz i pri tome naučite nešto novo, te se upoznajte s velikom biološkom raznolikošću Sjevernog Velebita, jednog od najzanimljivijih krških dijelova svijeta.

Izvor: Nacionalni park Sjeverni Velebit
Naslovna fotografija: Kuća Velebita/ Klaster Lika Destination

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.