POREČKO LJETO: Izložba „Blago jadranskog podmorja“ na Peškeri

U sklopu Porečkog ljeta, od 13. do 15.6. u uvali Peškera u Poreču gostuje jedinstvena izložba pod nazivom „Blago jadranskog podmorja“. Riječ je o pokretnoj izložbi ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava i koralja postavljenoj u 12-metarskom autobusu u organizaciji Turističke zajednice grada Poreča.

Izložba sadrži 225 eksponata od 65 vrsta morskih organizama izloženih u vitrinama i opremljenih stručnim i znanstvenim nazivima. Iznad svakog eksponata se nalazi i podvodna fotografija prirodnog okruženja morskih organizama.  Za posjetitelje je pripremljena stručna i edukativna brošura sa svim informacijama i zanimljivostima a uz naglasak na potrebu zaštite i očuvanja mora.

Glavni cilj izložbe je edukacija javnosti o potrebi zaštite Jadranskog mora i njegove bioraznolikosti te poticanja svijesti o potrebi zaštite prirode i okoliša.

Radno vrijeme izložbe je od 10 do 13 sati te od 18 do 22 sata. Cijena ulaznice je 5 eura za odrasle, 4 eura za grupe (10+) te 2 eura za djecu, učenike i studente.

Bogati program Porečkog ljeta provjerite na www.myporec.com ili na Facebook stranici: https://www.facebook.com/PorecIstria

Foto i izvor: TZ Poreč

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.