Portal Ala šu donosi kalendar događanja na Krku

spot_img

Ala šu! (ili eng. Let’s go!) je portal namijenjen gostima i njihovim domaćinima, koji omogućuje brzo i jednostavno pretraživanje kalendara (unesenih) otočnih događanja, odnosno pregled brojnih programskih sadržaja koje za područje Grada Krka, tijekom čitave godine, organiziraju Turistička zajednica Grada Krka, Centar za kulturu Grada Krka te ostali organizatori poput udruga i ustanova.

Portal na jednom mjestu donosi informacije o događanjima, koje se, putem jednostavnog izbornika, daju pretraživati s obzirom na mjesto održavanja (Omišalj, Njivice, Malinska, Krk, Punat, Dobrinj, Baška Vrbnik) ili konkretnu lokaciju, zatim vrstu (kultura, izložbe, koncerti, filmovi, kino projekcije, kazalište, tradicija, mise, zabava, gastronomija, sajmovi i tržnice, sport, rekreacija, pješačenje, edukacije, pričaonice, humanitarne akcije i zdravlje) i/ili vrijeme događanja.

Portal Ala šu prilagođen je za prikazivanje na svim vrstama uređaja (računalima i pametnim telefonima), neovisno o operativnom sustavu kojeg koriste ili odabranom internetskom pregledniku, a u opticaju su dvije jezične verzije: hrvatska i engleska.

Portal Ala šu nudi i mogućnost ispisa kalendara događanja

Informacije o samim događanjima iznesene su detaljno, a mogu uključivati fotografsku dokumentaciju, Google kartu s označenim točnim mjestom događanja, njegov opis i vrijeme početka, podatke o cijeni ulaznice, poveznicu s drugim portalima (izvorima), kao i sve ostale relevantne informacije. Pored toga, portal Ala šu nudi i mogućnost ispisa kalendara događanja točno za ono razdoblje u kojem gost ili vi boravite na otoku – samo je potrebno unijeti datume (primjerice, od 15. srpnja do 1. kolovoza 2023.), a na dnu će vam se pojaviti ikona koja otvara prozor s printabilnim sadržajem.

Svi korisnici portala, osim što se upoznaju s događanjima, mogu iščitati generalne informacije o pojedinim otočnim mjestima, pregledati uz njih vezane fotografske galerije te dobiti osnovne podatke o svim otočnim turističkim zajednicama. Dodajmo tome, kako su upravo generalne informacije o gradu Krku nedavno ažurirane novim tekstom i recentnim fotografskim materijalom, a prezentaciji grada pridodane su i poveznice na dvije korisne i sadržajima bogate internetske stranice: Priča o Krku/Story of Krk i Kulturno nasljeđe otoka Krka/Island of Krk cultural heritage.

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.