Popis zadivljujućih plaža koje ne smijete zaobići ako ljetujete u gradu Krku

Otok Krk smješten je u središtu Kvarnerskog zaljeva, a krasi ga blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota. Za otok Krk često ćete čuti da se naziva i zlatnim, a taj naziv je dobio još u antici ubog bogatstva svoje zemlje, ali i mora. Kulturološko nasljeđe priskrbilo mu je još jedan naziv – kolijevka hrvatske kulture, a početkom dvadesetog stoljeća prozvaše ga i “šestim kontinentom”.

glavotok-camping plaža krk kampiranje
Foto: Luka Tabako

Priču o otoku Krku i njegovoj bogatoj povijesti možete otkriti NA LINKU, a danas vas vodimo kroz prijedloge za najljepše plaže i uvale u samom središtu otoka – gradu Krku, koje vas čekaju ovog ljeta za najbolje osvježenje od vrućina, opuštanje na ležaljci, fotografiranje – ili jednostavno promatranje prekrasnog zalaska sunca s plaže…

Moto Krka kao grada povijesti i kulture, utemeljen je na više od 3000 godina neprekidnog života u gradu.

Plaža Dražica i zaljev Redagara

Plaža Dražica se nalazi na krajnjem, istočnom dijelu Grada Krka udaljena desetak minuta hoda od centra grada.

plaže krk
Foto: Luka Tabako

Kako do plaže? Vrlo lako! Put je pristupačan, do nje možete prošetati uređenom šetnicom, a budite bez brige – šetnja će vam biti ugodna čak i tijekom vrućina s obzirom da se kroz put proteže hladovina.

Ova plaža smještena je u romantičnom zaljevu ispod hotela Valamar Koralj. Nakon šetnje i/ili kupanja možete se osvježiti u nekom od ugostiteljskih objekata ili zavaliti u ležaljku ispod suncobrana i promatrati romantični zaljev i bistro more.

Dio plaže je šljunčan, sa šljunčanim dnom – dok je na betoniranom dijelu plaže morsko dno pješčano.

Također, 50 metara suprotno od plaže nalazi se Redagara, plaža za kućne ljubimce.

plaže krk
Foto: Luka Tabako

Redagara predstavlja šljunčanu, izoliranu i mirnu plažu između plaže Dražica i kampa CAMPING Krk, a prigodna je i za vaše kućne ljubimce.

Plaža Dunat

Kad se uputite uz glavnu cestu prema Punatu, dva kilometra od centra grada Krka, naići ćete na šljunčanu plažu Dunat.

Plaža Dunat je bogata sadržajima i svidjet će se svim avanturistima željnim dobre zabave. Na plaži se nalazi dječje igralište, teren za odbojku na pijesku, moguć je najam manjih plovila, a glavna atrakcija su sportovi na vodi. Kad se umorite od aktivnosti, okrjepu uz hranu i piće ćete pronaći u nekom od ugostiteljskih objekata.

Plaža Porporela

Istaknuta, posebno lijepa plaža o kojoj se nadaleko priča je plaža Porporela. Smještena je na samo par minuta hoda od centra grada i u neposrednoj blizini kampa Ježevac.

plaža krk porporela
Foto: Luka Tabako

Ova šljunčana plaža će nagraditi apsolutno svakog tko ju izabere jer pruža sadržaje za sve – možemo reći, mislila je na sve! Laka dostupnost i prilaz u more plažu čini prvim odabirom za obitelji s djecom, invalidne osobe, starije kupače i sve ostale. Osim toga, beach bar, mogućnost najma ležaljki, kajaka, skutera i pedalina svidjet će se mladima željnim dobre zabave na plaži.

Plaža Portapisana

Plaža je locirana istočno od tisućljetnih starih zidina koje okružuju stari dio grada Krka. Ondje ćete kreirati najljepše fotografije s panoramskim pogledom u kojem ćete uživati i dok se kupate.

plaže krk
Foto: Luka Tabako

Na Portapisani se možete sunčati na betonskim platoima ili pak iznajmiti ležaljku i suncobran i neometano uživati u hladovini – kako vam je draže.

Plaža Plav

Jedna od poznatijih plaža Krka je predivna Plav plaža. Šljunčana je s betonskim dijelovima kao stvorenim za sunčanje. Na plaži možete iznajmiti brod i priuštiti si novu nezaboravnu avanturu ili se jednostavno nakon sunčanja osvježiti u baru.

plaža krk
Foto: Luka Tabako

Savjet: Krenite naprijed po šumskom putu uz plažu u smjeru suprotnom od grada Krka i otkrit ćete još mnogo skrivenih i zanimljivih zaljeva.

Plaža Ježevac

Ova prelijepa plaža, okružena borovom šumom se nalazi u istoimenom kampu na deset minuta od centra grada. Ježevac vam pruža izbor između šljunčane i stjenovite plaže, ondje ste opskrbljeni tuševima te možete iznajmiti ležaljku i suncobrane. Osim toga na raspolaganju su vam i ugostiteljski objekti.

Dolazak do plaže: do Plaže Ježevac lako ćete doći pješice, biciklom ili automobilom kojeg možete parkirati na obližnjem parkingu udaljenom svega 200 metara od same plaže.

Plaža je također prilagođena i invalidnim osobama, a zbog svoje plitkosti neće ju zaobići ni neplivači.

Plaža Punta di Galetto

Punta di Galetto je plaža koju će obožavati ljubitelji ”prženja” na suncu – ondje se nalaze betonski platoi kao stvoreni za sunčanje, a plažu ćete pronaći uz pješački put Dražica. Do nje možete doći automobilom prateći asfaltiranu cestu, biciklom ili pak pješice.

plaže krk
Foto: Luka Tabako

Plaža je opremljena sanitarnim čvorovima, tuševima i ugostiteljskim objektima.

Fotografije: Luka Tabako/ Turistička zajednica grada Krka

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.