Poslovni turizam vraća se na velika vrata

Najefikasniji dogovori i najbolje edukacije događaju se u neposrednom kontaktu, uz hranu, piće i druge korisne sadržaje, a fokus je na manje grupe. Briga o osobnim potrebama bit će u središtu svih post-Covid putovanja, turisti će imati mnogo veća očekivanja od pružatelja usluga, a sama destinacije i znamenitosti više neće biti ključni kriterij u odluci o putovanju.

Fokus post-Covid turizma bit će, dakle, na ljudima. To pokazuju sva svjetska istraživanja, a u tom kontekstu očekuje se rast wellness i zdravstvenog turizma, kao i veliki “come back” poslovnih putovanja i kongresa.

Najbolji bijeg od zoom umora

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naime, pandemija je trajno promijenila način na koji tvrtke razmišljaju o poslovnim putovanjima i edukacijama zaposlenika, a mnogi biznismeni doživljavaju “zoom zamor” i ne žele više video sastanke, pa industrija koja spaja posao i ugodu sada je traženija nego ikad. Terme Tuhelj sa svojim kongresnim centrom u Hotelu Well, šest velikih, polivalentnih dvorana, kao i brojnim sadržajima koje nude – od gastronomskih, preko wellness do sportskih – nameću se kao broj jedan u Hrvatskoj. U prilog, dakako, ide i blizina Zagrebu i zračnoj luci, kao i dobra prometna povezanost.

Povratak osobnom kontaktu

Usmjerenost na čovjeka, to je ono što će obilježiti naredne mjesece kad su i business putovanja u pitanju. Svi se žele osobno ponovno povezati i učvrstiti poslovne dogovore uživajući uz odličnu hranu i atmosferu, wellness, aktivnosti…, jer su odnosi među ljudima ključni kod svakog sklapanja posla.

Aktivnosti na otvorenom

Terme Tuhelj idealna su lokacija za poslovne susrete zbog svojeg jedinstvenog ambijenta, među zelenim zagorskim brežuljcima, ali i zbog brojnih dodatnih aktivnosti. Unutar kompleksa Terma Tuhelj niz je sportskih terena za aktivnosti na otvorenom poput nogometa, tenisa, odbojke na pijesku, boćanja, mini-golfa…

Osim toga od čak 48 biciklističkih ruta u Zagorju, tri su u neposrednoj blizini, a 14 muzeja i galerija, 33 dvorca i kurije te brojne šetnice i izletišta, sadržaji su koji će upotpuniti svako poslovno druženje. U Termama Tuhelj rado će organizirati šetnje po okolici ili zabavne aktivnosti u pratnji animatora.

Fokus na manje skupine

No velika prednost Terma Tuhelj prije svega je i kapacitet te mogućnosti udovoljavanja svim epidemiološkim mjerama. Polivalentne dvorane s prirodnim svjetlom u trenu se mogu prilagoditi broju sudionika, a kako kongresi, seminari i druga poslovna događanja više nemaju masovni “predznak”, fokusiranost na manje skupine baš u Termama Tuhelj dobiva posebnu čar.

Personalizirani pristup

Naime, ovdje je – uz sve druge personalizirane usluge, poput wellnessa ili sportskih aktivnosti – moguće organizirati i druženja u intimnom ambijentu restorana Dvorca Mihanović, gdje neće biti pristupa drugim gostima. Uz ukusna tradicionalna jela pripremljena na moderan način, tu je i bogata vinoteka u kojoj će uživati i vrsni vinski znalci.

Zamah poslovnog turizma sjajna je vijest za čitavu turističku industriju, jer – globalno gledano – poslovni putnici čine više od polovice prihoda velikih zračnih prijevoznika i oko 70% hotelskih lanaca.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.