Postavljene besplatne pepeljare na gradskoj plaži Prosika u Pagu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Paga postavljeni su nosači sa info tablama i besplatnim pepeljarama na dvije lokacije na glavnoj gradskoj plaži Prosika u Pagu. Opušci od cigareta predstavljaju veliki ekološki i estetski problem na paškim plažama.

Kao rješenje tog problema izrađene su jednokratne pepeljare od biorazgradivog papira, a na info tablama prikazani su predmeti od različitih materijala i vremensko razdoblje koliko treba da se isti razgrade. Pepeljare na sebi imaju imaju upute za jednostavno sastavljanje te se nakon korištenja opušci s pepeljarom bacaju u obližnje kante za smeće.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ciljevi projekta su smanjenje onečišćenja plaža od opušaka te poticanje na odgovornije ponašanje mještana, turista i posjetitelja, očuvanje prirode i bioraznolikosti u kroz edukaciju, informiranje i senzibilizaciju javnosti. Osim na gradskoj plaži u Pagu, u suradnji s udrugom Volim Vlašići postavljeni su novi nosači sa besplatnim pepeljarama i info tablama na plaži u Vlašićima.

Pozivaju se pušači da koriste besplatne pepeljare i na taj način doprinesu očuvanju prirode i okoliša na otoku Pagu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.