Riječki karneval ove godine u ljetnom terminu

Epidemiološka situacija i ove će godine ostaviti traga na program Riječkog karnevala. Peto godišnje doba tako se ponovno neće održati u uobičajenom izdanju. No za razliku od prošle godine kada je održan Virtualni Riječki karneval, dio programa odvijat će se u uobičajenom terminu.

Središnji dio svakog Riječkog karnevala su karnevalske povorke. Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Dječja karnevalska povorka je karnevalski događaj u kojem sudjeluju najmlađe generacije iz zemlje i inozemstva, kada rijeka mališana u raznobojnoj maškaranoj povorci preplavi riječki Korzo. Bezbrojni likovi iz bajki i najljepša stvorenja iz mašte toga su dana glavna atrakcija Riječkog karnevala zbog kojih dolaze brojni posjetitelji iz cijelog svijeta.

Nažalost Međunarodna karnevalska povorka, koja se trebala održati 27. veljače već sada je odgođena, kao i Dječja karnevalska povorka. Organizatori se naime nadaju kako će dolaskom ljetnih mjeseci epidemiološka situacija biti povoljnija. Tako su termini održavanja povorki, ali i ostalih većih događanja, prebačeni na početak ljeta.

Dio programa ipak u uobičajenom terminu

Ipak, dio programa će se održati u uobičajenom terminu. Tako će u ponedjeljak 17. siječnja Meštru karnevala biti predan ključ Grada. Tom prilikom, kako naglašavaju organizatori, bit će predstavljene još neke novosti ovog izdanja Karnevala.

Usprkos odgodi centralnih događaja manifestacije, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku odigrat će se ciklus od četiri atraktivne kazališne komedije. Održat će se u sklopu već tradicionalnog programa “Dani smijeha u Karnevalu”, a u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i ograničenjima koji budu na snazi u trenutku održavanja.

Ono što će također obilježiti predstojeće dane u gradu je šarenilo je karnevalskih dekoracija koje će se uskoro vijoriti, donositi dobro raspoloženje i podsjećati na razuzdani duh karnevalske tradicije.

Fotografije: Turistička zajednica grada Rijeke

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.