Donosimo vam 5 vinskih priča Slavonije i Srijema

spot_img

Kako su turizam priče, odličili smo vam ispričati jednu vinsku priču o srijemskim vinima s internacionalnom sortom, netipičnom za Srijem i Slavoniju.

U svakom slučaju, radi se o iznenađenju za nepce, laganim i ugodnim vinima, baš kakvo je putovanje u prekrasnu Slavoniju i Srijem. Pa krenimo…Uz svako slavonsko vino veže se lijepa turističku priču. Tako se uz Silvanac veže ležernost i lakoću putovanja po Srijemu i Slavoniji i posjet podrumima na Iločkoj vinskoj cesti. Pomalo neočekivano, intrigantno, opuštajuće – upravo je takav Čobankovićev Silvanac zeleni iz 2018.

Vrhunski polusuhi Chardonnay iz 2017. Vinarije Trs i izniman Chardonnay iz 2016. Iločkih podruma su kao tihi vladari baš kao iločkim plemići koji su ovom gradiću ostavili bogatu kulturnu baštinu – dvorac, srednjovjekovne zidine, stare podrume iz 15. i 18. stoljeća…

Foto: TZ Vukovarsko-srijemska županija

Buhačev Merlot iz 2016., jedino crno vino na radionici, veže se uz prekrasnu prirodu, srijemske i slavonske rijeke i šume. Pitak i mekan, bio je ugodno iznenađenje Dalmatincima naviklim na moćne i trpke plavce. 

Priča je zaokružena kraljevskom sortom koja upravo u ovom vinogorju daje najbolje rezultate. Riječ je o Tramincu Iločkih podruma, a poznato je da se onaj upravo Traminac Iločkih podruma pio na krunidbi kraljice Elizabete II. A čak njegove slatke varijante vole i oni koji ne piju vino.

Šest veličanstvenih vina Slavonije i Baranje / Foto: TZ Vukovarsko-srijemska županija

Dočekati zalazak sunaca u Slavoniji i Srijemu uz čašu vrhunskog vina, osobito na obali Dunava ili na najpoznatijim iločkim vinorodnim položajima Principovcu i Vukovu, posebno je iskustvo. Naše rijeke, dvorci, muzeji, bogatstvo tradicijske baštine, poznata gostoljubivost i gastronomija, uz nezaobilazna vina, najbolja su pozivnica za posjet Srijemu i Slavoniji“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, TZ Vukovarsko-srijemske županije.

A naravno uz vrhunsko vino, tu je kao najbolji suputnik i vrhunska gastonomija Slavonije. Doživite Slavoniju i Srijem, a pogotovo vinsku priču u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Vinske podrume i kušanice Vukovarske srijemske županije pronađite OVDJE

Naslovna fotografija: Iločki podrumi

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.