Prijedlog za vikend – obiđite Lonjsko polje biciklom

Ako volite biciklizam, a niste još upoznali Lonjsko polje vrijeme je da to učinite. Lonja bike tour postala je tradicija, no ovoga puta upoznajte istočnu stranu Parka prirode Lonjsko polje.

Doživite posavska sela, skrivene dijelove netaknute prirode, romantična mjestašca bogate povijesti i sve to uz ugodnu vožnju na dva kotača – uzmite u obzir da ova vođena tura ima česta zaustavljanja za kratki predah pa je pogodna za sve ljubitelje biciklizma.

Okupljanje biciklista bit će u Novskoj 28. svibnja 2022. u 9 sati, zatim se kreće put Parka prirode Lonjsko polje. Uz vodiča edukatora doznat ćete zanimljivosti o rijeci Savi, Krapje đolu, autohtonim pasminama, posavskoj arhitekturi, a oni koji rezerviraju plovidbu čamcima na solarni pogon upoznat će krajobraz Struga.

///Znate li gdje u Hrvatskoj postoje drvene kuće bez ijednog čavla?

Svjež zrak i tišina Lonjskog polja osvajaju svakog biciklista, sjedinite se s prirodom u Lonja bike pustolovini i otkrijte neotkrivene ljepote Posavine i Slavonije. Ruta je dugačka 44 kilometara i cijela se vozi asfaltiranom cestom. Najavite svoje sudjelovanje na 044 672 080 ili info@pp-lonjsko-polje.hr

Program Lonja bike tour 2022

  • 9:00 – 9:30 – okupljanje biciklista u Novskoj (Trg Luke Ilića Oriovčanina – kod fontane Ogrc)
  • 9:30 – početak biciklijade
  • 10:15 – dolazak u Jasenovac (13 km) odmor i okrjepa
  • 11:00 – polazak u Krapje (12 km), zaustavljanje u Drenovom Boku zanimljivosti o autohtonim pasminama, rijeci Savi i Krapje đolu
  • 12:00 – razgledavanje Krapja – sela graditeljske baštine, ručak po promotivnim cijenama, mogućnost plovidbe čamcima na solarni pogon (rezervirati plovidbu 044/ 672-080)
  • 16:00 – polazak iz Krapja prema Novskoj (19 km)
  • 17:30 – dolazak u Novsku – kraj biciklijade (ukupno pređeno 44 km)

Cijena ulaznice za Park prirode Lonjsko polje iznosi 20 kuna, plovidba čamcima na solarni pogon dodatno se naplaćuje 30 kuna.

Sudjelovanje na biciklijadi “LONJA BIKE TOUR 2022” je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Molimo Vas da poštujete vođe kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati zbog  priključka ostalih. Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija.

Molimo Vas da poštujete prometna pravila i da vozite u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste. Na začelju kolone ići će tehnička pomoć. Držite razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova i ozljeda.

Lonja Bike Tour organizira Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s Gradom Novska, Turističkom zajednicom Grada Novske i Turističkom zajednicom Općine Jasenovac.

Naslovna fotografija: Željko Gašparović, izvor: Park prirode Lonjsko polje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.