Probudite kreativnost u Termama Sveti Martin

Da nisu samo resort s bazenima, hotelom, apartmanima i restoranima, Terme Sveti Martin dokazale su već mnogo puta, no kako se uvijek trude ići korak dalje, svakodnevno osmišljavaju zanimljive i kreativne načine kako svojim gostima pružiti više tijekom boravka.

Cijelo vrijeme imajući na umu zdravlje svojih gostiju i očuvanje okoliša, stvorili su radionice kojima se mogu priključiti svi gosti, ali i posjetitelji željni novih znanja, stvarajući pritom zanimljivu priču u koju povezuju vlastitu kreativnost, lokalnu zajednicu, svoje goste i očuvanje okoliša na jedinstven i zanimljiv način.

Prirodno lijepi – radionica izrade prirodne kozmetike

Članak se nastavlja ispod oglasa

Uvođenjem prirodne kozmetike u svoje smještajne kapacitete u suradnji s Kućom Magične Trave, koja posebno za Terme Sveti Martin priprema proizvode od ekološki certificiranih namirnica, kao što su sapuni, šamponi, regeneratori i mlijeka za tijelo, tim terma želio je i sam pokrenuti svoju vlastitu proizvodnju prirodne kozmetike kako bi svojim gostima ponudili nešto jedinstveno i autentično.

Tako je nastala ideja o pokretanju radionica izrade prirodne kozmetike, kojima se mogu priključiti kako gosti, tako i samo zaposlenici, te saznati zašto je prirodno najbolje, koji su sastojci idealni za različite tipove kože, te što se iz kuhinje može iskoristiti za njegu tijela.

U Termama Sveti Martin možete se okušajte u mućkanju prirodne kozmetike kao što su sapuni, slatki i slani pilinzi, masažne pločice, melemi i kreme. Svi proizvodi izrađuju se na bazi termalne vode i sa lokalnim namirnicama, te onima ekološke ili biodinamičke proizvodnje, što jamči visoku kvalitetu i potpuno prirodan način djelovanja na tijelo i organizam.

Posebnost ove radionice je što svaki proizvod koji sami izrade, gosti mogu odnijeti u Wellness centar, gdje ga mogu upotrijebiti sami (kao što je piling u parnoj sauni) ili predati profesionalnom terapeutu, koji će odabrani tretman odraditi sa baš tim proizvodom.

Izrada svijeća od otpadnih ulja iz kuhinje

Otpadna ulja su jedan od najvećih zagađivača naše prirode, pogotovo voda, a kako su Terme Sveti Martin orijentirane na zdrav život isto tako brinu i za okoliš, što dokazuje i nedavno primljena EU Ecolabel oznaka (najpoznatija ekološka oznaka u Europi i svijetu) te su stoga odlučili otići korak dalje. Od otpadnih ulja koja se nalaze u kuhinjama, izrađuju mirisne svijeće u čijoj izradi mogu sudjelovati svi gosti, a sve u svrhu očuvanja okoliša i stvaranja divnog ugođaja gdje god bili.

Sve kuhinje u svojim procesima proizvodnje hrane koriste ulja. Kuhinja to ulje sakuplja, pa se ono nakon toga filtrira kroz filter za kavu i miješa s otopljenim voskom od soje. U svijeće se dodaju prirodne boje, kao što je kakao ili biljni prah, te primjerice mljevena kora naranče koja daje svoj određeni miris i prirodna eterična ulja. Prirodne svijeće koje se izrađuju od otpadnih ulja završe u rukama posjetitelja i poslovnih partnera ili posluže za prigodne kreativne aktivnosti s gostima.

Svijet kristala – radionica o svojstvima kristala

Znate li zašto su kristali tako posebni? Zato što njihova pravilna unutarnja struktura i molekule raspoređene u pravilnom geometrijskom obliku odašilju harmoničnu vibraciju koja povoljno utječe na čovjekov organizam.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Mudraci starog svijeta i drevnih kultura proučavali su tisućama godina svojstva kristala i njihov utjecaj na čovjeka, pa došli do zaključka da kristali vibriraju vrlo skladnim titrajima koji djeluju iscjeljujuće na ljude.

Na ovoj radionici možete saznati koji se kristal za što koristi, kako se održava i programira. Kristali stavljeni u kontakt s tijelom, pročišćuju auru i otklanjaju blokade u tijelu, te balansiraju mentalne, emocionalne i duhovne neravnoteže.

Art terapija – radionica slikanja

Radionica nazvana Art terapija prilagođena je svim dobnim skupinama, te pomaže osobama da istraže svoje emocije, razviju svijest o samome sebi, riješe se stresa, pojačaju samopoštovanje, te unaprijede svoje socijalne vještine.

Na ovoj radionici zvukom se potiče lagano kretanje i intuitivno plesanje, opušta um, tijelo i duh, te plovi u stanje bez misli. Prazne glave uronjeni u sadašnji trenutak sudionici na radionici slikaju i stvaraju umjetnička dijela. Art terapija koristi slikanje i crtanje kako bi omogućila pristup vlastitim osjećajima i mislima, jer ponekad tijekom razgovora svjesno ili nesvjesno osoba skriva svoje prave misli i osjećaje od drugih ili sebe same. Promatrajući ono što je naslikano svaki sudionik uz pomoć voditelja radionice dobiva uvid u tajne svoje duše.

Ova radionica potiče osobe da otkriju svoje unutarnje potencijale, kako bi se lakše i na konstruktivniji način suočili s problemima koje pred njih stavlja svakodnevni život.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.