Po zdravlje u Terme Sveti Martin – prvi Healthness resort u Europi

Terme Sveti Martin kao “Prvi Healthness resort u Europi” u centar svog poslovanja stavljaju zdravlje svojih gostiju i posjetitelja. Sama strategija i koncept vrti se oko Healthnessa, koji jednom riječi obuhvaća kombinaciju aktivnog odmora, hrane proizvedene prema najstrožim ekološkim pravilima, wellness doživljaja s lokalnim ekološkim proizvodima kućne radinosti i podizanja svijesti s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja tijela, uma i duše.

Koncept resorta nastao je u skladu s filozofijom u kojoj su um, duša i tijelo u harmoniji radi održavanja zdravlja i kvalitetnog života. Ova filozofija je poznata u svijetu kao antropozofija dr. Rudolfa Steinera, rođenog u Međimurju, koji je u svojoj znanosti objedini učenje o duhovnoj prirodi čovjeka, svijeta i svemira. Antropozofija se u Termama Sveti Martin provlači kroz sve aspekte resorta.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Od biodinamičkog vrta, preko ekološki proizvedene hrane u restoranima i ekološke kozmetike, sve do organske arhitekture koja prati nježne linije brežuljkastog krajolika u kojima se terme nalaze. Ovaj resort nudi i posebno dizajnirane Healthness sobe, za sve alergičare, koje su oremljene s laminatom. Unutra nema tepiha te ima pročišćivač zraka koji služi svima koji su osjetljivi na dišne alergene, kako bi ljudima koji imaju dišne probleme ili alergije omogućili bezbrižan boravak.

ZDRAVLJE IZ PANONSKOG MORA

Temelj poslovanja Terma Sveti Martin je ljekovita termalna voda, koja je prema posljednjim istraživanjima starija od 43.000 godina, te stoga možemo reći da je ostatak vodenog prostranstva Panonskog mora. Sasvim slučajno pronađena 1911. godine, kada je jedna međunarodna tvrtka na ovim područjima bila u potrazi za naftom, ubrzo je postala popularna među lokalnim stanovništvom, za koje su 1936. godine izgrađeni veliki drveni bazen, jedan natkriveni i sedam kada za namakanje u termalnoj vodi. Nakon Drugog svjetskog rada, kupališni kompleks počeo je propadati, sve dok se ponovo nije obnovio 1996. godine, kada su uz bazeni izgrađeni i dodatni objekti. Uz nekoliko daljnjih promjena u vlasništvu, ovaj je prostor doživio svoj turistički razvoj 2003. godine, gradeći postepeno svoju prepoznatljivost, prije svega na kvaliteti termomineralne vode, lokaciji usred zelenila prirode i ljubaznošću osoblja.

Izrazita ljekovita svojstva termalne vode koriste se tako već godinama i zaokružuju cijeli koncept Healthness odmora. Na samom izvoru, temperatura vode iznosi 38 °C, a crpi se 800 metara dubine. Zbog svog posebnog sastava, voda Terma Sveti Martin, tijelu vraća osjećaj lakoće i vitalnosti napuniti će tijelo novom energijom, a nekoliko minuta provedenih u skladnom ozračju organske arhitekture termo-mineralnog kompleksa bazena blagotvorno djeluje na cjelokupan organizam.

Ova ljekovita hipertermalna natrij-klor-hidrogenkarbonatna voda, srednje mineralizacije, s povišenim sadržajem ugljičnog dioksida, sumporvodika, joda, fluora, stroncija i litija, sadrži minerale koji u zajedničkoj kombinaciji djeluju veoma povoljno na tijelo i organizam. Termomineralna voda pogoduje liječenju problema sa zglobovima, reumatizmom i išijasom, ljekovito djeluje na kožne bolesti, infekcije i upalne procese na koži, ima blagotvorni učinak na bolesti središnjeg živčanog sustava, pozitivno djeluje na ortopedske i artritične probleme, stimulira limfni sustav, te pomaže kod ginekoloških, metaboličkih i psihosomatskih oboljenja.

Litij pozitivno djeluje na liječenje i prevenciju depresije i stresa. Stroncij pozitivno djeluje na gustoću kostiju, osteoporozu i smanjivanje rizika za prijelom kralježnice. Fluor štiti od osteoporotičnih prijeloma i osteoporoze Jod pozitivno djeluje na štitnjaču, reproduktivne organe, inteligenciju, grčeve u mišićima, hladne ruke i stopala, te lošu memoriju. Natrij pozitivno djeluje na artritis i optimalno uskladištenje energije, usporava starenje i preventivna je mjera protiv ozljeda. Kalij je dobar za srce i detoksikaciju, optimalnu pH razinu u tjelesnim tekućinama i smanjenje rizika za moždani udar. Ugljični dioksid povećava protok krvi te pomaže prilikom otapanja masnog tkiva, smanjenju naslaga celulita i zatezanju kože. Sumporvodik ima protuupalno i analgetsko djelovanje, pozitivno djeluje na: krvne žile i cirkulaciju krvi, živčani sustav, kožu, nokte i kosu, gastrointestinalni trakt i jetru, te respiratorni trakt.

WELLNESS SVIJET

Wellness predstavlja sklad fizičkog, psihičkog, duhovnog, emocionalnog i društvenog stanja. Ljubitelji wellnessa će ovdje uživati jer resort nudi više od 20 različitih vrsta masaža s uljima i maskama izrađenim od lokalnih namirnica, Svijet sauna i Beauty centar s bogatim izborom kozmetičkih tretmana prirodnom kozmetikom. Posebnost su tretmani proizvodima iz ekološke kućne radinosti koje ručno izrađuje Voditeljica Healthnessa na bazi termalne vode (pilinzi, masažne pločice, sapuni, maske, kreme, itd.), a koje gosti mogu i sami izraditi uključujući se u radionice. Prostor za hedonističko uživanje moderno je opremljen sa suhim i parnim saunama, vanjskim i unutarnjim bazenom s podvodnim masažama, whirlpoolima, ledenom spiljom, hladnim bunarom i kutkom za osvježenje i uživanje uz zdrave napitke i voće, te opuštajuće mirise prirodnih eteričnih ulja.

PRIRODNA KOZMETIKA

Zdrava koža odgovorna je za dobro djelovanje čitavog tijela i organizma, te je stoga važno potaknuti njen prirodan način djelovanja. U sobama Terma Sveti Martin, nalazi se prirodna bio kozmetika lokalne proizvodnje koja slijedi biološki ritam kože i time povoljno djeluje na zdravlje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Posebna linija jedne od najboljih tvrtki na području prirodne kozmetike napravljena je upravo za Terme Sveti Martin, kako bi svakome gostu bilo dostupno samo najzdravije iz prirode. Autohtone biljne vrste s područja Hrvatske, prirodni materijali, strogo poštivanje ekoloških načela, te zabrana testiranja proizvoda na životinjama, činjenice su zbog kojih je ostvarena suradnja s Kućom Magične Trave. Kvalitetom ovih prirodnih proizvoda u termama podižu i kvalitetu svojih usluga, te omogućuju gostima da i sami nauče više o prirodnoj kozmetici, te steknu naviku korištenja iste.

Kuća Magične Trave pionir je na području organske kozmetike u Hrvatskoj, a razvila se iz prvobitne ideje o uzgoju ljekovite biljke matičnjaka. Ovo je prva paleta proizvoda u Hrvatskoj koja je dobila oznake: EKO kozmetika, 100% prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima i prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima. Eko certifikat na proizvodu je potvrda njegove kvalitete jer iza sebe ima dug i strog proces potvrđivanja i kontrole koja se provodi i obnavlja jedanput godišnje.

FITOTERAPIJA

Ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja najstariji su način liječenja različitih bolesti. Fitoterapija danas predstavlja osnovu očuvanja zdravlja i dodatnu mogućnost prevencije te liječenja blažih oblika bolesti. Suvremena fitoterapija je savršen spoj tradicijskih iskustva i rezultata moderne znanosti. Voditeljica Healthnessa Terma Sveti Martin pomaže u pronalasku tinktura za svakog individualnog gosta, kako bi mu one pomogle u novom i zdravijem načinu života. Soria Natural koju kod fitoterapije upotrebljavaju u Termama Sveti Martin jedna je od vodećih tvrtki u Europi na području fitoterapije koja koristi najmoderniju tehnologiju, te nudi proizvode od ljekovitog bilja i neke od najboljih tinktura koje se nude na današnjem tržištu.

Novim tehnologijama iz ljekovitog bilja dobivaju koncentrirane aktivne tvari, koje su 6 do 25 puta djelotvornije od onih tinktura koje se dobivaju tradicionalnim metodama, te su baš iz tog razloga posebno cijenjene kao čiste i potpuno prirodne. Biljni ekstrakti čuvaju se u 50-mililitarskim tamnim bočicama s unaprjeđenim čepom i priloženom kapaljkom, označenom jedinicama za jednostavnije uzimanje, što sprječava razlijevanje tekućine pa dugotrajno brojanje kapi više nije potrebno.

MINDFULNESS I JOGA

Za potpuni sklad uma i tijela, Terme Sveti Martin nude besplatne satove joge i mindfulness meditacije, kako bi gost postao svjestan sadašnjeg trenutka, svojih vlastitih misli, emocija i okoline. Kroz ove treninge osoba razvija osjećaj unutarnjeg mira, jasnoće uma te zdravlja, a ono najvažnije je da uči kako prihvatiti samu sebe, te kako postati svjesna svog mentalnog, duhovnog i fizičkog potencijala.

DOBROBITI MINDFULNESS MEDITACIJE: • smanjenje stresa • osjećaj opuštenosti i mira • razvoj koncentracije • pronalazak sreće i zadovoljstva • pozitivna mentalna i emocionalna stanja • buđenje unutarnje mudrosti • nošenje s kroničnom boli, anksioznošću depresijom, nesanicom ili gubitkom.

DOBROBITI JOGE: • gipkost, snaga i pravilno držanje • pokretljivi zglobovi, vitalna kralježnica, snažne kosti • bolja cirkulacija, pojačan imunitet, niži tlak • manje stresa, prirodna sreća • bolja linija, snižavanje šećera i kolesterola • odmor od kroničnog umora • spokojan um, emotivno i duhovno zdravlje.

ZVUČNA KUPKA

Zvučna kupka je jedinstveno iskustvo meditacije i opuštanja uz zvuk, koje svaki gost u Termama Sveti Martin može iskusiti i isprobati. U zvučnoj kupci se koriste različiti instrumenti poput gonga, tibetanskih zdjela, zvečki i šamanskog bubnja. Oni stvaraju rijeku zvukova koja slušaoca vode u meditativno stanje te brišu osjećaj za prostor, vrijeme i ego. Zvučna kupka je oblik meditacije u ležećem položaju, jer se na taj način postiže maksimalna opuštenost. Zvuk gonga potiče protok životne energije kroz čakre i meridijane te uklanja energetske blokade (podsvjesne programe i traume).

KAKO DJELUJE ZVUČNA KUPKA: • smiruje živčani sustav i duboko opušta • regulira rad endokrinih žlijezda • potiče cirkulaciju • regulira krvni tlak • balansira rad lijeve i desne hemisfere mozga • jača imunitet i potiče čišćenje tijela od toksina • potiče kreativnost, intuiciju i životnu radost.

POLIKLINIKA LUMBALIS

Poliklinika Lumbalis privatna je zdravstvena ustanova koja okuplja stručan i vrhunski tim liječnika raznih specijalnosti koji u središte pozornosti uvijek stavljaju pacijenta, a nalazi se u sklopu Terma Sveti Martin s pogledom na kompleks termo mineralnih bazena „The Temple of Life“. U Poliklinici Lumbalis može se pronaći široka paleta medicinskih usluga od ortopedije, fizikalne medicine i rehabilitacije pa sve do kardiologije, neurologije te usluga sistematskih pregleda.

Kao posebno izdvojene programe mogu se navesti Intermittent Fasting Healthness Odmor i Namaste Detox vikend. Ovi posebno kreirani programi stvoreni su kako bi gostima ponudili samo najbolje za njihovo zdravlje. U želji da pomognu gostima u promjeni loših životnih navika, tim Terma Sveti Martin izradio je vrhunske programe kroz koje goste individualno vode na put do stvaranja novog načina života.

Namaste detox vikend, savršeni je program za one koji zbog svog stresnog i ubrzanog načina života, trebaju predah, odmor, detoksikaciju i novi zdravi cilj u svom životu. Odabirom ovog programa smjestiti ćete se u sobu s prekrasnim pogledom na zelenilo prirode u kojem se nalaze terme, svakog će vas dana u sobi pričekati ionizirana voda (filtrirana pitka voda s najkvalitetnijim, ionizirajućim i mineralnim svojstvima, koja je bogata negativnim ionima odnosno molekulama napunjenim električnom energijom, a koji poboljšavaju disanje, smanjuju simptome depresije, poboljšavaju razinu energije i fokusa, pomažu kod spavanja, te snižavaju krvni tlak).

Tijekom boravka za vas će se posebno pripremati jela od najkvalitetnijih, svježih i zdravih lokalnih namirnica, uključiti ćete se na satove joge i mindfullness meditacije za potpuno opuštanje tijela i uma, na brz bezbolan i jednostavan način saznati ćete sve disbalanse u svojem tijelu, uživati ćete u Svijetu sauna i tijekom masaža u Wellness centru, a cijelo to vrijeme kroz sam program vodi vas Voditeljica Healhtnessa, za posebno i individualno iskustvo.

Intermittent Fasting Healthness odmor, je program stvoren za osobe kojima je prijeko potrebna detoksikacija organizma, te izbacivanje svih suvišnih i loših tvari iz tijela. Tijekom individualnog razgovora s Voditeljicom Healthnessa, posebno se za svakog pojedinačnog gosta radi plan i program boravka u termama. Intermittent Fasting je povremeni post čija je osnovna značajka smanjiti ili posve izbjegavati unos hrane kroz određene periode u danu, što dovodi do topljenja masnih naslaga, gubitka kilograma i regeneracije organizma. U termama će vam tako biti dostupne voda, juhe, biljni čajevi i prirodni sokovi u neograničenim količinama, meditacija i detoksifirajuće vježbe disanja, vođene šetnje kroz prirodu i frekvencijske terapije. Posebnost ovog programa je trening tišine i boravak bez svih elektroničkih uređaja, kako bi se u potpunosti umanjili svi negativni utjecaju na um, duh i tijelo.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.