Probudite svoje dražesne svibanjske pupoljke vinima Šibensko-kninske županije

Prepustite se jedinstvenom doživljaju uz najkvalitetnija vina Šibensko-kninske županije na još jednoj manifestaciji ‘Dani otvorenih kušaonica’. Već treću godinu za redom, svi ljubitelji dobre vinske kapljice imaju priliku uživati u okusima različitih finih vina domaćih proizvođača. Stoga zabilježite 19. i 20. svibnja u svojim kalendarima i guštajte u rapsodiji okusa iz srca Dalmacije.

Nakon što se prethodne dvije godine pokazala kao puni pogodak, već treću godinu za redom očekuje vas manifestacija Dani otvorenih kušaonica. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije odlučila je pružiti svim gurmanima uživanje u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja. Ukoliko ste ljubitelj finih domaćih vina, ovo je idealna prilika da upoznate lokalne proizvođače jer ćete imati priliku posjetiti čak 15 vinarija te isprobati brojna ukusna kvalitetna vina i rakije.

Dnevna ulaznica može se kupiti po cijeni od 25 eura, dok ulaznica za dva dana košta 45 eura. Cijena ulaznice se odnosi na isključivo organizirani prijevoz, a za individualne posjetitelje odlična vijest je da ove godine direktno u vinarijama tasting će biti po promotivim cijenama odnosno 50 % povoljniji. Ulaznice s uključenim prijevozom su ograničene, a možete ih nabaviti preko agencija Magtours te Šibenik plus.

Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daju mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze, kao i za poljoprivredu općenito. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu.

Zabilježite datume 19. i 20. svibnja u svojim kalendarima i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije.

Nastavak vinskog mjeseca

Vinski mjesec se nastavlja Festivalom drniškog merlota, te 27. i 28. svibnja svi putovi vode u Drniš. Domaćini su u suradnji s vinarima pripremili pravu poslasticu i bogati program za svačiji ukus.

Više informacija saznajte na Facebook, Instagram ili Web stranicama Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Drniški merlot više je od vrhunske eno delicije i utkan je u način života drniškog kraja. Godine tradicije i znanstvena potvrda kvalitete temeljene na jedinstvenim mikroklimatskim značajkama podneblja stvorili su snažan tržišni brend na kojem se i danas temelje ponuda i promocija drniške gastronomije. Ovo urbano događanje koje se zbiva u Drnišu potaknulo bi proizvođače na bolje brendiranje svih autohtonih sorta vina.

Uz same degustacije vina, vinske priče, intervjue s prvim enolozima koji su merlot sadili na ovom području, organizatori planiraju napraviti i večer tanga te Umjetničku ulicu u kojoj bi se imali priliku predstaviti svi zainteresirani umjetnici s našeg područja. Uz to sve, planiraju se i radionice za djecu na kojima bi djeca izrađivala etikete za boce, a na temu vinograda i grožđa.

Prošlogodišnji Festival drniškog merlota pokazao se kao izvrsno posjećena i medijski odlično popraćena manifestacija, koja za cilj ima učiniti vina drniškog kraja prepoznatljivima, ali i stvoriti veći broj vinara u ovom kraju.

Naslovna fotografija: Mate Gojanović
Izvor fotografija: Turistička zajednica Šibensko-kninske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.