Produženi vikend u Novalji na Pagu: Kajaking, SUP ture, hiking i klapa Intrade

Mjesečev otok, kako od milja nazivamo Pag i ovog vikenda nudi osim zabave i uživanja na prekrasnim plažama i organizirane rute kajacima, SUP-ovima, ali i zanimljive hiking rute. Blagdanska subota u znaku je klape i to ponajbolje u Hrvata, naime na Ružu vjetrova u Novalju dolazi Tomislav Bralić i glasovita klapa Intrade.

pag outdoor kajakarenje
Foto: Davor Strenja

Pag outdoor tijekom cijela uz vođene rute nudi pregršt sadržaja za ljubitelje aktivnog odmora. U četvrtak 03. kolovoza na plaži Sveti duh u Kolanu u 9.00 sati ujutro kreću organizirate SUP ture, isti dan navečer u 21 sat možete se prijaviti za zanimljivu noćnu kajak turu u uvali Koromašnja.

U petak 04. kolovoza u 19 sati na trajektnom pristaništu Drljanda u Staroj Novalji kreće hiking ruta na Svetojanj. Inače na ovoj ruti nalazi se utvrda Svetojanj jedna od najupečatljivijih i najvećih atrakcija na ovoj zanimljivoj hiking ruti. Prapovijesna utvrda iz VI. st., za vrijeme cara Justinijana, služila je kao osmatračnica i važan obrambeni element visokosofisticiranog sustava zaštite pomorskih interesa Bizanta tijekom prvog vremena njegove dominacije Jadranom, te je jedna od najzanimljivijih točaka istoimene bike rute Svetojanj.

Foto: Hrvoje Jurić

Nakon utvrde slijedi uspon na vidikovac s kojega se kao na dlanu, vidi Velebitski kanal. Ovo je jedna od najatraktivnijih panorama otoka Paga u cjelini.

Sve informacije i kontakti za prijave nalaze se na LINKU.

Klapa Intrade na Ruži vjetrova

Ruža Vjetrova u Novalji u subotu 05. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja od 21 sat ponovno će biti mjesto dobrog druženja i zabave. Tomislav Bralić i klapa Intrade priuštit će Novaljcima i njihovim gostima posebnu glazbenu poslasticu.

/// Najljepše plaže Novalje: Provjerili smo 6 najboljih plaža koje će vas oduševiti

Naravno kako ćete na Pagu potražiti najbolje plaže za uživanje u ljetnim radostima. Malo je mjesta na Jadranu koja se kao Novalja mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim plažama u svojoj najbližoj okolici. Krenuli iz Novalje na sjever ili jug, na istok ili zapad, doći ćete na jednu od tih jedinstveno lijepih plaža koje će vam pružiti potpuni užitak. Na popisu plaža u Novalji naći ćete preko 20 plaža i baš svaku vrijedi posjetiti. Na našem popisu najboljih plaža Novalje o kojima smo pisali OVDJE našla se i jedna posebna koju svakako preporučamo posjetiti ovog vikenda.

Plaža Beriknica

beriknica, pag, novalja
Foto: Agencija Posada

Na plaži Beriknica kako ju nazivaju Novaljci ili Beritnica kako ćete često čuti, priroda je u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene čime je ova prirodna instalacija postala jedan od najslikanijih motiva otoka Paga. Od naselja Metajne udaljena je tri kilometra, a od plaže Ručice nešto više od 20 minuta hoda ili pet minuta vožnje taxi boatom.

Plaža je šljunčana bez ugostiteljskih objekata te je mogući pristup morskim i kopnenim putem. Iznad plaže se uzdiže spektakularno penjalište Stogaj, a samim time i omiljeno odredište avanturistima Life on Mars staza. Kao plaža Ručica i plaža Beriknica omiljena je filmska lokacija za snimanje inozemne i domaće filmske, video i modne produkcije.

Na ovim mjestima postoje i posebne oznake za sportsko penjanje. Detaljne upute za penjanje stijenama Zamak i Stogaj pronađite na POVEZNICI. Stogaj nudi gotovo 20 označenih ruta preko četiri dijela.

Naslovna fotografija: Moonstone Production

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.