Uskrs u najstarijem naselju Europe donosi brojne sadržaje za najmlađe

Turistička zajednica grada Vinkovaca, već tradicionalno, za mališane je osmislila aktivnosti na Veliku subotu u dopodnevnim satima. Ove godine riječ je o potrazi za jajima i dječjoj predstavi.

Pozvana su djeca svih uzrasta da se u 10 sati na Trgu bana Šokčevića jave Zecu koji će im dati upute kako bi njihova potraga bila što uspješnija. Potraga traje do 10:45 a pokloni se preuzimaju u Turističkoj zajednici nakon završetka potrage.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Istoga dana, dakle u subotu, u sklopu Uskrsa u Vinkovcima, ispred Gimnazije u središtu grada, Kazališna družina Ivane Brlić Mažuranić iz Slavonskoga Broda u 11 će sati izvesti predstavu “Ružno pače”.

uskrs u vinkovcima

No programom za Uskrs događanja u Vinkovcima, barem što se tiče mjeseca travnja, neće stati. Naime, 23. travnja na rasporedu je utrka Orient Express. Radi se o drugoj od ukupno tri utrke Vinkovačke trilogije. Utrka je duga 10 kilometara, a start joj je na Trgu dr. Franje Tuđmana. Rok za prijavu je 20. travnja a više o utrci pronaći ćete na POVEZNICI.

///Vinkovačka trilogija potvrđuje kako su Vinkovci sportski grad

Podsjetimo kako još danas, 14. travnja, možete sudjelovati i u nagradnom darivanju na službenoj Facebook stranici Turističke zajednice grada Vinkovaca. Ako još uvijek niste smislili poseban poklon za one najmlađe, onda je ovo baš za vas.

Riječ je o jedinstvenoj slikovnici pod nazivom “Legenda o Orionu” u kojoj djeca na zanimljiv način mogu saznati što je to Orion te zašto je usko vezan i poseban za Vinkovce. Još više će ih razveseliti crteži mališana koji krase stranice slikovnice, a oslikala su ih djeca vinkovačkih dječjih vrtića.

Povodom stogodišnjice rođenja Joze Matakovića, autora prepoznatljivog loga Vinkovačkih jeseni, Turistička zajednica grada Vinkovaca, koja je u organizaciji ove najveće tradicijske manifestacije od prvog izdanja i Hrvatsko filatelističko društvo Vinkovci izdaju omotnicu i prigodni žig s likom ovog umjetnika.

Od niza realiziranih aktivnosti u ožujku Turistička zajednica grada Vinkovaca poziva vas da popratite film o britanskoj govornici i čovjeku koji je zaslužan za njezino dostavljanje u Hrvatsku i Vinkovce.

Članak se nastavlja ispod oglasa

A podsjećamo i na odličnu društvenu igru, svojevrstan edukativni suvenir Vinkovaca “Vinkovci od davnine” koji je uz pomoć Ministarstva kulture i Grada Vinkovaca realizirao Državni arhiv u Vukovaru, a koji možete osvojiti i u uskršnjoj potrazi, ali i kupiti u Gradskom muzeju Vinkovci.

Naslovna fotografija: Anabela Brčić

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.