Projekt RokOtok posjetit će i Novalju

Profesor geografije, TV voditelj i bloger Domagoj Jakopović Ribafish i ovog će ljeta pokušati ispuniti obećanje svome sinu, pa će od 3. do 26. srpnja preplivati posljednjih najsjevernijih 17 od 50 naseljenih hrvatskih otoka.

Do danas je Ribafish projektom RokOtok obišao 34 otoka i na svom putu susreo više od 3.500 djece sa željom da im približi važnost druženja i čuvanja svega onoga što nas okružuje – od novih prijateljstava, provođenja kvalitetnog vremena s roditeljima do brige o okolišu.

Treća plivačka faza projekta RokOtok krenula je iz Privlake pored Zadra 3. srpnja, odakle je Ribafish otplivao do otoka Vira. Sljedeća plivačka etapa odvela ga je prema Pagu, a nakon toga nastavlja prema Molatu, Istu, Premudi, Silbi. Olibu, Rabu, Krku, Cresu, Lošinju, Iloviku, Malim i Velikim Srakanama, Susku, Unijama te Košljunu s kojeg u utorak 26.srpnja 2022. godine u 17.30h pliva na završni događaj u Puntu na otoku Krku.

Udruga RokOtok je do sada dobila priznanja Ministarstva pomorstva, nagradu Lokalni Heroj i Ponos Hrvatske, a svoji8m djelovanjem ukazuje na važnost bavljenja sportom, očuvanja prirode, ali i problemima hrvatskih otoka, edukaciji o ekologiji i kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena djece i roditelja.

Projekt je započeo 2019. godine kada je Domagoj Jakopović Ribafish ljudima na otocima i u cijeloj Hrvatskoj ispričao najljepšu priču ljeta u spomen na svog prerano preminulog sina. Te je godine plivanjem spojio 17 najjužnijih naseljenih otoka hrvatskog Jadrana. 2020. godine je projekt zbog epidemiološke situacije odgođen za naredno ljeto, no 2021. je uspješno obišao sljedećih 17 hrvatskih otoka srednje Dalmacije, uz punu podršku Hrvatske turističke zajednice.

Ove su godine sudionici projekta RokOtok ponovno željni sadržaja, druženja i novih aktivnosti, a Novalja na otoku Pagu se rado odazvala ovome prelijepom i edukativnom projektu, pa s zadovoljstvom najavljuju kako će Ribafish do Novalje doplivati 12. srpnja.

Ribafish i njegov tim očekuju – kao i tijekom prve dvije etape – odličan odaziv djece i roditelja, a kako bi što kvalitetnije organizirali samo plivanje, ali i druženja na otocima, odabir mjesta za druženje od izuzetne je važnosti. Naša djeca najveći su zalog budućnosti i naša je obveza osigurati im što bezbrižnije djetinjstvo i što kvalitetnije provedeno slobodno vrijeme – poručuju nam iz udruge RokOtok.

Više o samom projektu i odjecima koje je imao od 2019. godine pročitajte OVDJE.

Info, foto: TZ Novalja

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.