Provjerite koje su se hrvatske fotografije našle u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije

Kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2021. godinu krasit će i dvije fotografije hrvatskih fotografa: “Rainbow after storm” Zrinke Balabanić i “Waterspout at Sea” Sandra Punceta.

Tome treba dodati kako su obje fotografije nastale na hrvatskim otocima, Pagu i Lošinju, što je izvrsna promidžba za naše destinacije. Naime, objave Svjetske meteorološke organizacije na Facebook stranici prati više od 250.000 ljudi, pa će fotografije zasigurno zabilježiti veliku posjećenost. WMO je 13 nagrađenih fotografija iz cijeloga svijeta već objavio, a sve ih na jednom mjestu možete vidjeti u albumu na POVEZNICI.

Konačni odabir temeljio se na glasovima, fotografskim zaslugama i meteorološkom interesu. Žiri je također uzeo u obzir zemljopisnu i regionalnu ravnotežu u skladu sa stavom Svjetske meteorološke organizacije kao organizacije Ujedinjenih naroda.

U UŽEM IZBORU NAJVIŠE FOTOGRAFA IZ HRVATSKE

O brojnosti konkurencije najbolje govori podatak kako je na natječaj pristiglo više od 1.000 fotografija. Nakon javnog glasanja u uži izbor ušlo je njih 70, a žiri meteorologa i fotografa Svjetske meteorološke organizacije izabrao je najboljih 13, po jednu za svaki mjesec i naslovnu fotografiju.

Ipak, kvalitetnih fotografija bilo je puno više, jer žiri je posebno pohvalio još 12 djela. Među pohvaljenim fotografijama nalaze se i dva hrvatska predstavnika: Šime Barešić i Mislav Bilić. Kvaliteta hrvatskih fotografa bila je vidljiva već nakon prvog kruga glasanja, jer među 70 finalista, čak 10 njih dolazilo je iz naše zemlje.

Izvor: Facebook – Svjetska meteorološka organizacija

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.