Prva kestenijada Via Ribnik u Starom gradu Ribniku

U subotu 16. listopada u Starom gradu Ribniku održat će se prva po redu kestenijada Via Ribnik. Stari grad Ribnik oživjet će u punom sjaju cjelodnevnim događanjem posvećenim povijesti, kulturi i gastronomiji ovog prekrasnog lokaliteta.

Tako će u dvorištu Ribnika od ranog jutra biti postavljena autohtona srednjovjekovna tržnica na kojoj će, uz ostale prigodne delicije, dominirati opojni mirisi kestena. Stari grad Ribnik postat će dom pravim srednjovjekovnim trgovcima s čijih će se štandova moći kušati i kupiti zaista posebne proizvode.

U jutarnjim satima bit će održano i jedno zanimljivo natjecanje – Olimpijada starih sportova koja će prikazati vještine i snagu ljudi koji su na ovom području živjeli prije nekoliko stoljeća. Streličarski klub Dubovac izvest će prezentaciju streličarstva i turnir za građanstvo, dok će u predvečerje biti održano pričanje starih legendi te spektakularan trekking bakljama.

Za zabavu su zaduženi Karlovački tamburaški orkestar i Stari Kostenjari dok će manifestaciju velikim koncertom zatvoriti popularni Begini.

Na kestenijadi Via Ribnik neće nedostajati niti edukacije te će tako LAG Vallis Collapis održati prezentaciju potpora za OPG-ove.

Magični Stari grad Ribnik jedina je sačuvana nizinska tvrđava u Hrvatskoj koja datira čak iz 13. stoljeća i nalazi se uz važnu trgovačku cestu, dok njegovo ime sugerira kako se radi o utvrdi okruženoj obrambenim ribnjakom. Impozantni Stari grad Ribnik krije tajne hodnike, skrivene tamnice i zazidane mistične prolaze – sve ono što je bilo je potrebno za preživjeti u burnom srednjem vijeku, zbog čega je ovo mjesto prepuno nevjerojatnih priča i legendi.

Sva događanja u sklopu kestenijade su besplatna uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Organizatori stoga pozivaju sve građane da dođu na prvu kestenijadu Via Ribnik te uživaju u prekrasnom ambijentu Starog grada Ribnika i bogatom programu za sve generacije. Program možete pratiti na službenoj Facebook stranici Via Ribnik.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.