Prvi autentični slavonski dućan za gastro-šopingholičare

Jedan od brojnih turističkih aduta u Brodsko-posavskoj županiji je autentični slavonski dućan. Jeste li znali kako najfinije slavonske proizvode i suvenire možete kupiti u Slavonskom dućanu u srcu Nove Gradiške? Cernički ćupteti, delikatesni čvarci s ljutom paprikom, vrhunske kobasice i suhomesnati proizvodi, fini ajvari, sjajna vina, najljepše rukotvorine… To su delicije koje se ne propuštaju, dobro čuvana tajna Brodsko-posavske županije. I upravo su ovu tajnu u Zagrebu predstavili turistički djelatnici Brodsko-posavske županije i Nove Gradiške.

‘Iznimno smo sretni što se naši proizvodi od početka prosinca mogu kupiti putem webshopa, a ova sjajna priča povezuje domaća obiteljska-poljoprivredna gospodarstva iz Cernika, Okučana, Nove Kapele, Starog Petrovog Sela, Davora, Rešetara i Nove Gradiške’ – rekla je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nove Gradiške.

Uz Slavonski dućan otkrijte i ostale ljepote Brodsko-posavske županije

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kada pogledate kratki turistički film “Otkrijte ljepotu” koji je nedavno na Međunarodnom festivalu filma u Solinu osvojio nagradu Golden Interstas, poželjet ćete odmah otputovati u Brodsko-posavsku županiju.

Ovaj dio Slavonije uglavnom je ruralni prostor s prekrasnim turističkim obiteljskim gospodarstvima poput Eko-etno sela Stara Kapela, Ranča Ramarin, Imanja Kereković, Kuće Dide Tunje, Salaša Savus…

‘U svaki dio županije možete biciklom, jednom od 15 biciklističkih staza. Ljubitelji aktivnog odmora uživat će u ljepoti prirode umjetnog jezera Petnja na južnim obroncima Dilja, kanjona Pljuskare ili ornitološkog rezervata Bara Dvorina i pašnjaka Gajna s crnim slavonskim svinjama, podolskim govedima i posavskim konjima. Volite li ritam grada nećete propustiti Slavonski Brod u kojem su živjeli Ivana Brlić Mažuranić i Dragutin Tadijanović. Svakako posjetite povijesnu Tvrđavu Brod s Galerijom Ružić i u svijetu jedinstvenim Muzejom tambure. U blizini Slavonskog Broda, točnije u Vrpolju, smještena je Spomen galerija Ivana Meštrovića. Tu su živjeli umjetnici koji su stvarali za velike i male’ – naglasila je direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, koja je u Zagrebu, uz cerničke ćuptete i nagrađeni turistički film, premijerno predstavila još jedno ugodno iznenađenje – koktel na bazi aromatiziranog vina mladog novogradiškog vinara Ozrena Kraljića, poznatog po odličnom sivom pinotu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.