Prvi autentični slavonski dućan za gastro-šopingholičare

Jedan od brojnih turističkih aduta u Brodsko-posavskoj županiji je autentični slavonski dućan. Jeste li znali kako najfinije slavonske proizvode i suvenire možete kupiti u Slavonskom dućanu u srcu Nove Gradiške? Cernički ćupteti, delikatesni čvarci s ljutom paprikom, vrhunske kobasice i suhomesnati proizvodi, fini ajvari, sjajna vina, najljepše rukotvorine… To su delicije koje se ne propuštaju, dobro čuvana tajna Brodsko-posavske županije. I upravo su ovu tajnu u Zagrebu predstavili turistički djelatnici Brodsko-posavske županije i Nove Gradiške.

‘Iznimno smo sretni što se naši proizvodi od početka prosinca mogu kupiti putem webshopa, a ova sjajna priča povezuje domaća obiteljska-poljoprivredna gospodarstva iz Cernika, Okučana, Nove Kapele, Starog Petrovog Sela, Davora, Rešetara i Nove Gradiške’ – rekla je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nove Gradiške.

Uz Slavonski dućan otkrijte i ostale ljepote Brodsko-posavske županije

Kada pogledate kratki turistički film “Otkrijte ljepotu” koji je nedavno na Međunarodnom festivalu filma u Solinu osvojio nagradu Golden Interstas, poželjet ćete odmah otputovati u Brodsko-posavsku županiju.

Ovaj dio Slavonije uglavnom je ruralni prostor s prekrasnim turističkim obiteljskim gospodarstvima poput Eko-etno sela Stara Kapela, Ranča Ramarin, Imanja Kereković, Kuće Dide Tunje, Salaša Savus…

‘U svaki dio županije možete biciklom, jednom od 15 biciklističkih staza. Ljubitelji aktivnog odmora uživat će u ljepoti prirode umjetnog jezera Petnja na južnim obroncima Dilja, kanjona Pljuskare ili ornitološkog rezervata Bara Dvorina i pašnjaka Gajna s crnim slavonskim svinjama, podolskim govedima i posavskim konjima. Volite li ritam grada nećete propustiti Slavonski Brod u kojem su živjeli Ivana Brlić Mažuranić i Dragutin Tadijanović. Svakako posjetite povijesnu Tvrđavu Brod s Galerijom Ružić i u svijetu jedinstvenim Muzejom tambure. U blizini Slavonskog Broda, točnije u Vrpolju, smještena je Spomen galerija Ivana Meštrovića. Tu su živjeli umjetnici koji su stvarali za velike i male’ – naglasila je direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, koja je u Zagrebu, uz cerničke ćuptete i nagrađeni turistički film, premijerno predstavila još jedno ugodno iznenađenje – koktel na bazi aromatiziranog vina mladog novogradiškog vinara Ozrena Kraljića, poznatog po odličnom sivom pinotu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.