Prvi hrvatski zalazak & koncert u vinogradu

U vinogradima pred vinskim hotelom “Stupnički Dvori” 19. lipnja 2021. po prvi puta održat će se manifestacija “Zalazak u vinogradu” u organizaciji Turističkih zajednica Meridiana Slavonica i Brodsko-posavske županije. Na području Turističke zajednice Meridiana Slavonica nalaze se obronci Dilj gore u čijim brdima uspijevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze. Kroz stupnička brda prolazi vinska cesta koja posjetiteljima nudi mogućnost posjeta mnogim lokalnim vinarima te je ovaj kraj kao stvoren za posebne vinske događaje.

Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od 16 do 21 sat. Na događaju će se posjetiteljima predstaviti vinari općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela s vinima tradicionalnih sorti koje se ovdje uzgajaju – chardonnay, graševina, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot. Posjetitelji će na ulazu kupiti kupone kojima će moći kušati vina na izlagačkim mjestima vinara. Uz vina, prigodne zalogaje pripremit će lokalni OPG-ovi sa svojim domaćim proizvodima.

Program počinje u 16 sati vinskom radionicom “Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja”, koju vodi profesorica Marija Vukelić. Na radionici će posjetitelji moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz kušanje vina pet vinara sudionika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj posjetitelja ograničen.

U 18:00 sati počinje koncert u vinogradu poznatoga sastava Borna Šercar’s Jazziana Croatica, koji nastoji očuvati hrvatsku glazbenu baštinu inspiriranu etno utjecajem te nametnuti nove standarde u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv, hrvatski.

Od 19:00 posjetitelji će moći sudjelovati u foto nagradnom natječaju sa zadatkom da svojim mobitelima “ulove” najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najljepše dočarava ozračje. Fotografije treba objaviti na FB eventu na stranici Meridana Slavonica, s oznakom #sunsetinBrodskiStupnik ili #zalazakBrodskiStupnik. U 21 sat stručna komisija će odabrati najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica i dobit će nagradu organizatora.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.