Prvo plovidbeno kino u Hrvatskoj: U Vukovaru od ovog vikenda filmovi tijekom plovidbe Dunavom

spot_img

Zanimljiv projekt kina na Dunavu kreće od ovog vikenda u Vukovaru. Radi se o prvom plovidbenom kinu u Hrvatskoj pod nazivom „Plovidbeno kino – Sail – In cinema on Danube“ koje je pokrenula vukovarska putnička agencija Danubiumtours.

S obzirom kako je kino platno instalirano na elektro solarnom putničkom broda Magenta 1 u Vukovaru osigurana je potrebna tišina tijekom film projekcija jer ovakav brod praktično ne proizvodi nikakav zvuk budući je na struju.

„ Svakoga petka i subote, sa početkom od 21 sati, na našem turističkom brodu prikazivat će se filmske projekcije. Petkom će to biti dokumentarni filmovi, a subotom dugometražni filmovi. U petak započinjemo sa dokumentarcem „Beatles“ dok ćemo u subotu prikazati igrani film „Parazit“ koji je dobitnik niza Oscara“, rekla je vlasnica agencije Zrinka Šesto.  

Inovativan je ovo projekt, a interes za kino projekcije velik. Ideja je nastala tijekom Vukovar film festivala kada su se na ovome prepoznatljivom vukovarskom turističkom brodu puštali dokumentarni filmovi. Poseban ugođaj plividbe uz filmove, kokice i sve što ide uz kino privući će posjetitelje cijele Hrvatske u grad na Dunavu.

“Sigurna sam kako će u našem plovidbenom kinu uživati ne samo Vukovarci nego i građani iz okolice, cijele Hrvatske, ali i turisti koji Vukovar posjećuju tijekom godine. Ovisno o interesu plovidbeno kino moći će se unajmiti, ostavljamo mogućnost i da grupe iznajme brod i gledaju film po svome izboru u sklopu raznih druženja i proslava, poput rođendana, godišnjica, djevojačkih i slično“, zaključuje Šesto.

Vukovar ovim sadržajem dobiva još jedan i to vrhunski i turistički proizvod koji je k tome jedinstven i prvi u Hrvatskoj, ako ne i u ovom dijelu Europe.

Ako niste požurite rezervirati svoje mjesto u prvom kinu na lijepom plavom Dunavu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.