Pula Film festival od 18. do 26. srpnja

67. izdanje Pula film festivala održat će se od 18. do 26. srpnja na tradicionalnim lokacijama – u Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu, a imenovan je i Ocjenjivački sud i određen film otvaranja.

Upravo ovaj film festival jedan je od najstarijih nacionalnih festivala na svijetu, a i festival s najvećim prosječnim brojem gledatelja po pojedinom filmu, što je zasluga ogromnog gledališta u Areni, kako se popularno naziva dobro sačuvani Vespazijanov amfiteatar iz prvog stoljeća poslije Krista.

Festival će ove godine otvoriti hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma “Mare”, redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama. Priča prati peteročlanu obitelj u kojoj majka, iako živi relativno sretnim životom, poželi izaći iz svakodnevne monotonije.

Dobitnica Velike zlatne Arene na 66. Puli, redateljica Dana Budisavljević, producent Danijel Pek, glumica Ksenija Marinković, snimatelj Danko Vučinović te urednica i novinarka Lina Kežić čine Ocjenjivački sud koji će ove godine odlučiti o najboljim filmovima, odnosno o hrvatskom programu u konkurenciji.

Festival će uskoro objaviti cjeloviti natjecateljski i nenatjecateljski program 67. izdanja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.