Putujmo i kad je to nemoguće: Virtualno putovanje Hrvatskom u društvu Nikole Tesle

Nova faza projekta CRO TESLA TOUR krenuo je virtualno kako bi se pripremili za nove zahtjeve turizma i pružili ljudima mogućnost samostalnog istraživanja, putovanja i kreiranja vlastitih interesa i inspiracije za vrijeme koje dolazi.

“Projekt je započeo još 2013. godine godine i razvijao se te odvijao po tematskim etapama. Nove okolnosti potaknule su nas da razmišljamo unaprijed i pružimo javnosti edukacijsko-informativnu platformu kao sadržaj kojim će popuniti i osmisliti vrijeme do mogućnosti putovanja. Kako će se život zasigurno promijeniti, time i oblici putovanja, okrenuli smo se obiteljskim i individualnim modelima te manjim grupama usmjeravajući temu na osobni doživljaj“, ističe autorica projekta Andrea Štalcar Furač.

Svake nedjelje možete krenuti na putovanje Hrvatskom tragovima Tesle putem službene Facebook stranice. Na ovaj način budućim posjetiteljima približavaju se sadržaj prve hrvatske rute i karte CRO Tesla Tour.

S nama ćete naučiti kako možete ispuniti vrijeme, osmisliti vikend, istražiti, nadahnuti se spojem prirode i čovjeka, a sve inspirirano hrvatskom pričom i Teslinim životnim stilom. U vremenima izazova Teslina su iskustva itekako vrijedna. Njegov životni stil i interesi zapanjujuće su širine. Istraživati sebe, svoje tijelo, okolinu,pojave, to je ono što nas Tesla uči. Nošeni Teslinom inspiracijom kreiramo hrvatsku priču o Tesli točno onako kako je on živio. I što je za sobom ostavio. Na putu s Teslom od ličkog kamena do čovjeka koji je promijenio svijet, a ostavio duboke tragove svojim prisustvom u Zagrebu, Karlovcu, Ozlju, Plaškom, Gospiću, Smiljanu, NP Krka.
Krenite s nama virtualno, upoznajte sadržaje, krajeve, potencijale pa onda, kad vas energija ponese, a okolnosti dozvole, kreirajte svoju hrvatsku priču obasjanu Teslom i istražujte…..i ne zaboravite naš projektni slogan:
Ako ne znate kako, promatrajte pojave prirode,ona će vam dati jasne odgovore i inspiraciju. Nedovoljno zapažanje samo je oblik neznanja i uzrok mnogim ispadima i trijumfu ludih ideja
” zaključuje Štalcar Furač.

Cilj projekta je predstaviti Hrvatsku povezanu Teslom i destinacijama vezanim uz Teslu kako bismo se što bolje pripremili za vrijeme koje dolazi, virtualno i turistički poticajno, a ujedno edukativno. Tesla nije tema masovnog turizma, ali je doživljaj koji zahtjeva uključenost pojedinca. U virtualnom i realnom svijetu. Tesla je jedan od najvećih hrvatskih brendova i ovaj projekt je stoga iznimno značajan i za hrvatski turizam.

Vizual: Leonard Lesić

Inače do sada je u okviru projekta izrađena prva hrvatska karta destinacija povezanih Teslom što je okvir za online turistički vodič i vizualni identitet cjelokupne hrvatske priče. Održane su i brojne projektne aktivnosti koje su zaživjele u lokalnim zajednicama a nastali su i neki konkretni turistički proizvodi: Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj u Ozlju, prvi svjetski Tesla HotSpot pred Gimnazijom Karlovac, Karlovačka tura s Teslom u gradu svjetla i vode, Zagrebom Teslinim tragovima, Tesla HotSpot u Plaškom, Tesla Walking Tour ( nordijsko hodanje), Tesla Anonimus i CRO Tesla Tour suradnja u Gavelli te Dolina svjetla i vode u Zagrebu, Ozlju i Karlovcu.


POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.