Restoran Korak iz Zagrebačke županije ponovno nosi Michelin zvjezdice, a po jednoj stvari je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj

U Plešivici, srcu eno-gastronomske meke, kako se usudimo reći za Zagrebačku županiju, nalazi se jedinstven dragulj hrvatske gastronomije – Restoran Korak, a ovaj skriveni biser, vođen strastvenom vizijom chefa Bernarda Koraka, ponosno nosi titulu jedinog restorana u kontinentalnoj Hrvatskoj s Michelin zvjezdicom i prestižnom Zelenom zvjezdicom za izvrsnost u održivosti.

Obiteljski vođen i smješten usred pitoresknog krajolika, Restoran Korak nije samo gastronomska destinacija. On je i simbol predanosti ekološkoj odgovornosti u proizvodnji i rukovanju namirnicama. Od obitelji Korak doznajemo da se kreativnost u pripremi gastronomskih delicija inspirira lokalnim i sezonskim namirnicama uzgojenim posebnom pažnjom.

Održivost je temelj naše filozofije, istaknuo je poznati hrvatski chef Bernard Korak.

Jedini restoran u Hrvatskoj s obje Michelinove oznake

Da je održivost zaista temelj njihove filozofije u poslovanju, potvrđuje i zelena Michelin zvjezdica. Naime, Korakov restoran jedini je u Hrvatskoj s Michelinovom zvjezdicom i, posebnom, Zelenom zvjezdicom, koja potvrđuje posvećenost ekološkoj i održivoj gastronomiji. U kontekstu rastućeg interesa za održivost u svim aspektima gospodarstva, a ponajviše u turizmu i gastronomiji, Restoran Korak predstavlja pravi gastronomski doživljaj i model za buduće generacije restorana.

– Ponosni smo što možemo promicati Plešivicu i Restoran Korak kao dragulje naše održive destinacije. Restoran Korak samo je još jedan primjer kako se kroz gastronomiju može očuvati kulturno naslijeđe i priroda naše regije, a pritom poštujući načela održivosti. Eno-gastronomska ponuda vrhunske kvalitete od izrazitog je značaja za našu destinaciju, s obzirom na sve veći broj inozemnih turista prikladne platežne moći, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Restoran Mon ami Michelin
Restoran Mon Ami, izvor fotografije: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Zagrebačka županija krije još jedan gastronomski dragulj koji su prepoznali Michelinovi inspektori i dodijelili mu preporuku – i to, ni manje, ni više, četvrtu. Radi se o turopoljskom restoranu Mon Ami koji je ponajviše prepoznat po vrhunski pripremljenim mediteranskim delicijama, a s obzirom na kvalitetu, vjerujemo da i njih u skorijoj budućnosti očekuje oznaka u obliku zvjezdica.

Rast turističkih dolazaka u destinaciju, boutique destinacije u porastu

Prema najnovijim podacima, u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno 20% više dolazaka i 17% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje 2023. godine. Brojke su to koje ohrabruju sve istaknutiji kontinentalni turizam u Hrvatskoj, ali i svojevrsno potvrđuju kvalitetu turističke ponude u regiji. Mnogo je primjera koji svojom jedinstvenom ponudom jela i vlastitim vinima pružaju gostima nezaboravan doživljaj autentičnih okusa. A takvi primjeri, vjetar su u leđa još jačim turističkim brojkama koje već sada – obećavaju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.