Ribarske večeri u Davoru – uživajte u vrhunskim ribljim specijalitetima

Nekoliko tona slatkovodne ribe iz Save i okolnih ribnjaka svake godine početkom kolovoza pripremi se i pojede za vrijeme trajanja manifestacije “Ribarske večeri” u Davoru. Dvadesetu godinu zaredom održat će se tradicionalna kulturno-gastronomska manifestacija, na kojoj će 6. i 7. kolovoza posjetitelji moći uživati u mirisima i okusima prženog šarana na ražnju ili rašljama.

Manifestacija je osmišljena kao turistička promocija mjesta Davor, organizatori su Kulturno-umjetničko društvo Matija Antun Relković iz Davora i Općina Davor, a pokrovitelj Turistička zajednica Brodsko-posavske županije. Od prvog izdanja Ribarskih večeri i malih količina ribe koje su pripremljene, vremenom je potražnja, ali i sama manifestacija, rasla. Turistička ponuda se proširila, pa se u okviru manifestacije održava i sajam proizvoda iz domaćih radinosti i raznih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Slavonije, te izložbe ručnih radova, a broj izlagača raste iz godine u godinu.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, manifestacija se održava već dvadesetu godinu zaredom u samom središtu mjesta, neposredno uz rijeku Savu. Udaljenost od Zagreba do izlaska s autoceste je otprilike sat i pol te dodatnih dvadesetak minuta županijskom cestom prema istoku.

Uz sudjelovanje Nogometnog kluba Posavac, Športsko-ribolovne udruge Sava Davor, lokalnih ugostiteljskih objekata te nekih drugih sudionika, OPG-ova i slično, organizatori uz svesrdnu pomoć stotinjak lokalnih volontera pripreme oko 4,5 do 5 tona ribe, domaćih pita i kolača za desetak tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske koliko ih u dva dana trajanja manifestacije posjeti Davor.

Koliko su Ribarske večeri u Davoru uspješne govori i podatak kako je u 2017. godini upravo ova manifestacija, od strane Hrvatske udruge za razvoj ruralnog turizma Klub članova selo, dobila i Posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju u kategoriji ruralno-turističke manifestacije u izboru Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Godinu dana kasnije manifestacija je dobila nagradu Simply the best.

Na kraju recimo kako su cvi posjetitelji obvezni pridržavati se epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi i propisane od strane Stožera civilne zaštite.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.