Rijeka Advent bez Morske pahuljice i sajmova

Uslijed novih mjera koje su jučer predstavljene javnosti, većina programa najavljenih adventskih manifestacije, ipak se neće održati. Na Facebook stranici Rijeka Advent već je jučer objavljeno kako se “Uslijed novih ograničenja koja stupaju na snagu od subote i vrijede do minimalno 21. prosinca 2020. godine događanja Rijeka Adventa se otkazuju.”

Kako danas doznajemo iz Turističke zajednice grada Rijeke, program Rijeka Adventa doživio je znatne izmjene. Odgovor prenosimo u cijelosti:

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske kojom se “obustavlja održavanje svih javnih događanja, sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi” u periodu od 28. studenog do 21. prosinca 2020. godine došlo je do znatnih izmjena.

  • Paljenja prve Adventske svijeće neće biti u tradicionalnom obliku, već će se upaliti zajedno s rasvjetom u 18 sati bez prigodne tradicionalne svečanosti.
  • Adventski sajam i Ri Gastro Advent zbog novonastale situacije se nažalost otkazuju.
  • Advent na Gradini također ide u izmjenjenom obliku, gdje će ostati blagdanska rasvjeta te Votivna kruna bez prethodno predviđenih kućica.
  • Nažalost neće biti klizališta Morska pahuljica.

Rijeka Advent nakon novonastale situacije

Dakle, ovogodišnji Rijeka Advent u centru grada i Trsatskom kaštelu održat će se u drugačijem izdanju u odnosu na prethodne godine.

Grad će osvijetliti skoro 500 tisuća lampica, a prigodna blagdanska glazba odjekivat će s gradskog razglasa duž cijelog Korza i pružiti blagdanski ugođaj. Trg Ivana Koblera tradicionalno će krasiti Adventski vijenac.

Trsatski kaštel ponovno će obući novo ruho, ogrnut plaštem božićnih lampica, kojih će biti još više nego protekle godine. Posjetitelji će moći udahnuti dio blagdanskog raspoloženja svakim danom od 9 do 21 sat. Unikatne božićne dekoracije ovog će Adventa udahnuti božićni duh stoljetnoj trsatskoj dami, a nad gradom će se ponovno nadviti veličanstvena Votivna kruna, ujedno i najveća u Europi.

Svakim radnim danom i nedjeljom od 17 do 19 sati te subotom od 10 do 13 sati i od 17 do 19 sati moći ćete se fotografirati ispred Kućice Djeda Mraza, gdje će biti postavljen Foto point sukladno epidemiološkim mjerama. Svatko tko se fotografira dobit će gratis čestitku sa svojom fotografijom te će ponijeti dio blagdanske čarolije sa sobom.

Također moguće su još i dodatne izmjene, koje će Turistička zajednica grada Rijeke pravovremeno objaviti na svojim mrežnim stranicama.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.