Rivijera Crikvenica – proljeće nudi užitke za sva osjetila

Još u 19. stoljeću rivijera Crikvenica među prvima u Hrvatskoj počela je razvijati zdravstveni turizam i već desetljećima privlači sportaše, ljubitelje aktivnog odmora i, ukratko, sve generacije. Rivijera Crikvenica je mjesto na kojem ćete u proljeće bar nakratko zaboraviti na svakodnevni stres, istinski se odmoriti i uživati u bezbrižnim šetnjama na čistom morskom zraku. U igri nadmetanja za vašu pozornost priroda će svakako odnijeti pobjedu, jer u proljeće je plavo-zelena harmonija neodoljiva, a zvukovi, mirisi i boje mame na svakom koraku.

Bogata ponuda gastronomskih i zdravstvenih sadržaja u svibnju

Odmoriti se možete u nekom od smještajnih kapaciteta. U ponudi su hoteli Esplanade i Amabilis, kampovi Kačjak i Selce, hostel Karlovac ili kod ljubaznih domaćina u privatnom smještaju. Tijekom svibnja i lipnja Thalassotherapia Crikvenica pripremila je posebne pogodnosti za vaše zdravlje i ljepotu – specijalizirane programe fizikalne i respiratorne rehabilitacije te preventivne Thalasso Medical Spa programe po povoljnim cijenama.

Ugostiteljski objekti, Hotel Esplanade, Gušti, Karoca, Maslina i Pandora u Crikvenici te Ulika u Selcu, pobrinut će se za vašu okrjepu i opuštanje u ugodnom okruženju. Pripremili su proljetne jelovnike u tri slijeda za 100 kuna po osobi. Tema su, naravno, proljetne namirnice, a kušati možete jela poput Ceviche od jadranskog škampa i kozica, Carpaccio od jadranske tune s kremom od šparoga, Medaljoni od grdobine na gregadu, Rolani file orade u umaku od začinskog bilja i domaćih šparoga, Pileća rolada panirana u sezamu, punjena divljim šparogama i mozzarellom, Panna cotta s coulisom od jagoda ili neizostavna crikvenička slastica – Frankopan torta. Svakako redovito pratite i Facebook stranicu Crikvenica – Croatia jer su u pripremi neka slatka iznenađenja.

Zanimljivi rekreativni sadržaji

Proljetni će vikendi u svibnju biti rezervirani i za organizirane nenaplatne rekreativne aktivnosti pod vodstvom iskusnih trenera. Tu su grupni fitness trening, joga, vođene vožnje biciklima (mogući i e-bicikli), biciklijade, interpretacijske šetnje, vožnja supom ili kajakom, nordijsko hodanje i sl. Sve će se aktivnosti provoditi na otvorenom, ovisno o aktualnim epidemiološkim uvjetima i mjerama, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta bit će otkazane.

Detaljan popis aktivnosti po terminima i lokacijama možete pronaći na POVEZNICI ili na Facebook stranici Crikvenica-Croatia. Za sudjelovanje je najvažnija dobra volja i želja za druženjem i uživanjem u prirodnim ljepotama Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca i zelenog zaleđa Vinodola te obavezna prijava na e-mail prijava@tzg-crikvenice.hr ili osobno u Turističko-informativnom centru Crikvenica.

Provjerite zašto su zalasci sunca na crikveničkoj rivijeri tako očaravajući, a kažu i da traju duuugo, taman za fotografiranje na svim vama omiljenim lokacijama. Uvjerite se i u to kako su klima i mikroklima tako povoljne da gotovo uvijek možete uživati u sportsko-rekreativnim aktivnostima, šetnji s vašima najmilijima ili pak igri na plaži s kućnim ljubimcima. Priroda, zdravlje, ukusna hrana i društvo na čistom zraku – može li bolje? Pozivnica za najljepše proljetne dane je ispisana, a na rivijeri zdravlja čekaju vas s osmjehom.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.