Robert Makłowicz – jedan od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj?

Robert Makłowicz poljski je novinar, istaknut kao promotor poljske kuhinje, slow fooda, televizijsko lice, te jedan je od najvećih promotora Hrvatske u Poljskoj. U svojim reportažama često ističe Pelješac koji uvijek rado posjećuje, na kojem čak posjeduje i vlastitu vikendicu. S načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem sastao se i razgovarao o budućoj suradnji.

Prezentirani su mu novi proizvodi s kojim je destinacija Pelješac započela krajem prošle godine, a to su razvoj outdoor ponude te razvoj tematskih događanja: Festival peljeških podruma, festival soli, festival kamenica, festival peljeških okusa i festival kapetana. Robert je bio oduševljen razvojem novih proizvoda koje će promovirati i u Poljskoj.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Načelnik mu je u ime Turističke zajednice Općine Orebić uručio zahvalnicu za promociju Orebića i Pelješca, te poklonio sliku s pelješkim motivom akademskog slikara Emila Bobanovića Čolića rođenog u Kuni 1926. gdje i danas živi. Općina Orebić ako izostavimo pandemijsku 2020. konstantno bilježi rast broja poljskih turista, koji su i najbrojniji turisti te čine više od 20% ukupnih noćenja.

Robert je poznati putopisac i gastronom i snimio je brojne emisije u Hrvatskoj, a Pelješcom se voli pohvaliti na društvenim mrežama.

Robert je svoju televizijsku karijeru započeo 1996. godine kada mu je ponuđen kratki program u jutarnjem bloku javne TV. Iako daleko od udarnog termina, program je stekao veliku popularnost i od kolovoza 1998. Makłowicz priprema tjednu emisiju pod nazivom Kulinarska putovanja Roberta Makłowicza. Svaka emisija priprema se u drugoj regiji svijeta i predstavlja lokalnu kuhinju koju je pripremio sam Makłowicz ili lokalni ljudi, a ne nužno profesionalni kuhari. Prošle godine Makłowicz je stvorio vlastiti kanal na YouTubeu gdje je stekao i veliku popularnost kod mlađe publike.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.