Rođendanski popust u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Raznolikost i očuvanost staništa Nacionalnog parka Plitvička jezera razlog je bogate biološke raznolikosti u pogledu faune koja još uvijek nije u potpunosti istražena. Kralježnjaci su, sa do sada utvrđenih više od 250 vrsta relativno dobro istraženi, dok je fauna beskralježnjaka, iako znatno brojnija, slabije istražena.

No zasigurno su najatraktivnije velike zvijeri poput medvjeda, vuka, risa ili vidre, koje su strogo zaštićene na globalnoj razini. Upravo njihova nazočnost u Nacionalnom parku Plitvička jezera najbolji su pokazatelj kvalitete i očuvanosti šumskih i vodenih staništa. Vrste su to koje vole mirna i skrovita područja koja im osiguravaju dovoljnu raspoloživost plijena, zaklon za dnevni odmor te posebno zaklon za odgoj mladih. Posebno u tom pogledu je zahtjevan ris, koji ima status kritično ugrožene vrste.

[Ris u Nacionalnom parku Plitvička jezera]💚Nazočnost velikih zvijeri u Nacionalnom parku Plitvička jezera: medvjeda…

Posted by Nacionalni park Plitvička jezera / Plitvice Lakes National Park on Wednesday, April 14, 2021
Članak se nastavlja ispod oglasa

Bogati i raznoliki životinjski, ali i biljni svijet samo su jedan od razloga zbog kojega treba posjetiti Nacionalni park Plitvička jezera, koji do kraja ovog mjeseca nudi osjetno niže cijene ulaznica. Naime, Nacionalni park Plitvička jezera ovog mjeseca slavi 72. rođendan. Kao predjel naročite prirodne ljepote Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine.

Podsjetimo kako će do kraja ovog mjeseca cijene ulaznica za odrasle iznositi 80, umjesto 180 kuna, za studente 50 umjesto 110 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 35 kuna, umjesto 50. Uz jednodnevne, snižene su i cijene dvodnevnih ulaznica, te će za odrasle iznositi 120, za studente 70, a za djecu 60 kuna.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.