Run Croatia podržala fantastičnu inicijativu Daddyhood Dadathlon

Run Croatia je u Hrvatsku dovela jednu fantastičnu inicijativu – Daddyhood Dadathlon. Radi se o globalnom projektu koji Run Croatia promovira u Hrvatskoj, a potiče očeve da se kroz aktivnost dodatno zbliže sa svojom djecom.

Dadathlon je jedinstveni događaj isključivo za očeve i djecu koji se sastoji od tri utrke u kojima će tate i djeca zajedno sudjelovati u trčanju, biciklizmu i planinarenju. Glavni cilj događaja je doprinijeti jačanju odnosa i zajedničkih uspomena između tata i djece, dok istovremeno potiče ljude da provode vrijeme na otvorenom i vježbaju, što je presudno za njihovo zdravlje u ovom pandemijskom razdoblju.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje u Dadathlonu održava se gotovo diljem Europe u različitim vremenskim razdobljima tijekom cijele godine (trčanje u travnju, biciklizam u lipnju i planinarenje u rujnu), a rezultati se bilježe na internetskoj platformi. Cilj je stvoriti međunarodne veze i zajednicu među očevima koja će nadživjeti sam događaj i nastaviti pružati mrežu podrške aktivnim i prisutnim očevima.

Više o cijelom pokretu i inicijativi saznajte na POVEZNICI.

Dadathlon RUN prvi je događaj u nizu koji je održan 17. travnja, a slijedi BIKE u lipnju i završava HIKE događajem u rujnu. Nažalost ovogodišnje izdanje se održava virtualno, no svakako se nadam kako će cijela inicijativa izrasti u sastavni dio projekta Run Croatia koji će se održavati tijekom cijele godine, ne samo jednom godišnje.

Pogotovo kada govorimo o obiteljskom turizmu te činjenici kako samo u Europi ima preko 50 milijuna trkača, a broj trkača raste iz dana u dan. Pisali smo o 10 najboljih ruta za trčanje koje su preporučili trkači. Naime ovih 10 ruta je odabrano u natječaju koju je Run Croatia inicirao na svojim društvenim mrežama gdje su upravo trkači opisali svoje najdraže staze u Lijepoj našoj. Stoga je ovo i najrelevantnija lista trkačkih ruta ikad objavljena, a sve o ovim rutama pročitajte klikom na link.

Projekt Run Croatia pratim od prvog dana i svakako se radi puno više od samog organiziranja utrka. Radi se o cijeloj run platformi ili Eco sustavu koje je po mojem mišljenju među najboljim na svijetu, ako ne i najbolja platforma za trkače i razvoj turističkih destinacija u tom segmentu.

Run Croatia platforma kroz pozitivnu energiju trčanja spaja gastronomiju, kulturu, zabavu tj. promociju hrvatskog turističkog proizvoda, te od prvog dana gleda širu sliku u kontekstu da osim za trkače, organizira i sadržaj za njihove obitelji. Tako se zaokružuju cijela priča kroz puno bolji motiv turističkog dolaska jer dolazi cijela obitelj, a ne samo trkač ili trkačica. Zato se koncept DaddyHood Dadathlon odlično nadopunjuje u Run Croatia platformu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Inače, ova platforma uključuje Run friendly hotele, zdravstvene klinike, putničke agencije, restorane, obrazovne institucije, tvrtke koji potiču aktivni život svojih zaposlenika, povezuje OPG-je koji ima gluten free i ekološke proizvođače hrane do bankarstva kroz eWallet ili bezgotovinskog plaćanja kroz blockchain 2.0 loyalty program.

Također, uskoro će Big Bear Plitvice Nature Resort postati i prvi Run Croatia kamp, koji će biti 365 dana otvoren za team buildinge s fokusom na kondicijske pripreme i ostale aktivnosti na otvorenom u Lici.

Foto: Run Croatia

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

NAJČITANIJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije