Run Croatia podržala fantastičnu inicijativu Daddyhood Dadathlon

Run Croatia je u Hrvatsku dovela jednu fantastičnu inicijativu – Daddyhood Dadathlon. Radi se o globalnom projektu koji Run Croatia promovira u Hrvatskoj, a potiče očeve da se kroz aktivnost dodatno zbliže sa svojom djecom.

Dadathlon je jedinstveni događaj isključivo za očeve i djecu koji se sastoji od tri utrke u kojima će tate i djeca zajedno sudjelovati u trčanju, biciklizmu i planinarenju. Glavni cilj događaja je doprinijeti jačanju odnosa i zajedničkih uspomena između tata i djece, dok istovremeno potiče ljude da provode vrijeme na otvorenom i vježbaju, što je presudno za njihovo zdravlje u ovom pandemijskom razdoblju.

Natjecanje u Dadathlonu održava se gotovo diljem Europe u različitim vremenskim razdobljima tijekom cijele godine (trčanje u travnju, biciklizam u lipnju i planinarenje u rujnu), a rezultati se bilježe na internetskoj platformi. Cilj je stvoriti međunarodne veze i zajednicu među očevima koja će nadživjeti sam događaj i nastaviti pružati mrežu podrške aktivnim i prisutnim očevima.

Više o cijelom pokretu i inicijativi saznajte na POVEZNICI.

Dadathlon RUN prvi je događaj u nizu koji je održan 17. travnja, a slijedi BIKE u lipnju i završava HIKE događajem u rujnu. Nažalost ovogodišnje izdanje se održava virtualno, no svakako se nadam kako će cijela inicijativa izrasti u sastavni dio projekta Run Croatia koji će se održavati tijekom cijele godine, ne samo jednom godišnje.

Pogotovo kada govorimo o obiteljskom turizmu te činjenici kako samo u Europi ima preko 50 milijuna trkača, a broj trkača raste iz dana u dan. Pisali smo o 10 najboljih ruta za trčanje koje su preporučili trkači. Naime ovih 10 ruta je odabrano u natječaju koju je Run Croatia inicirao na svojim društvenim mrežama gdje su upravo trkači opisali svoje najdraže staze u Lijepoj našoj. Stoga je ovo i najrelevantnija lista trkačkih ruta ikad objavljena, a sve o ovim rutama pročitajte klikom na link.

Projekt Run Croatia pratim od prvog dana i svakako se radi puno više od samog organiziranja utrka. Radi se o cijeloj run platformi ili Eco sustavu koje je po mojem mišljenju među najboljim na svijetu, ako ne i najbolja platforma za trkače i razvoj turističkih destinacija u tom segmentu.

Run Croatia platforma kroz pozitivnu energiju trčanja spaja gastronomiju, kulturu, zabavu tj. promociju hrvatskog turističkog proizvoda, te od prvog dana gleda širu sliku u kontekstu da osim za trkače, organizira i sadržaj za njihove obitelji. Tako se zaokružuju cijela priča kroz puno bolji motiv turističkog dolaska jer dolazi cijela obitelj, a ne samo trkač ili trkačica. Zato se koncept DaddyHood Dadathlon odlično nadopunjuje u Run Croatia platformu.

Inače, ova platforma uključuje Run friendly hotele, zdravstvene klinike, putničke agencije, restorane, obrazovne institucije, tvrtke koji potiču aktivni život svojih zaposlenika, povezuje OPG-je koji ima gluten free i ekološke proizvođače hrane do bankarstva kroz eWallet ili bezgotovinskog plaćanja kroz blockchain 2.0 loyalty program.

Također, uskoro će Big Bear Plitvice Nature Resort postati i prvi Run Croatia kamp, koji će biti 365 dana otvoren za team buildinge s fokusom na kondicijske pripreme i ostale aktivnosti na otvorenom u Lici.

Foto: Run Croatia

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.