Sicilija turistima nudi plaćanje pola cijene leta i trećinu cijene hotelskog smještaja

Kako bi ublažili posljedice koronakrize sve veći broj turističkih zajednica u svijetu osmišljava načine na koje bi privukli turiste baš u njihovu destinaciju. Čini se kako će od toga najviše koristi imati ljubitelji putovanja onog trenutka kada se granice otvore. Jedna od najpogođenijih zemalja u Europi, ali i svijetu zasigurno je Italija, koja je započela s ublažavanjem mjera. Znak je to turističkim zajednicama širom Italije da krenu s promidžbom i akcijskim ponudama, jer država ostvaruje 13% svog BDP-a upravo od turizma.

Sicilija je među prvima krenula s najavama koje će obradovati brojne turiste, a odnose se na troškove. Prema najavama svim turistima talijanski otok će platiti pola cijene avionske karte, te trećinu cijene hotelskog smještaja, a u ponudu ulaze i besplatne karte za brojne muzeje i arheološka nalazišta.

Ova akcija, prema procjenama, koštat će Siciliju više od 50 milijuna eura, no treba napomenuti kako je od 10 ožujka, kada je Sicilija zatvorena za sve posjetitelje, talijanski otok izgubio više od milijardu eura prihoda od turizma.

Što možete doživjeti na Siciliji

Sicilija, između ostaloga, ima dugu povijest i spoj je brojnih kultura koje su boravile na ovom otoku. Tu su i šljunčane i tropske bijele pješčane plaže, neravne vulkanske obale i čisto prozirno more. Na Siciliji se nalazi pet regionalnih parkova i 77 rezervata prirode, a planina Etna je najviši i najaktivniji vulkan u Europi.

Datum kada će se Sicilija otvoriti za turiste još uvijek nije poznat, no Italija je od danas omogućila otvaranje restorana. Ublažavanje zakona omogućuje kretanje unutar regija, a sljedeći korak bit će kretanje između regija.

Na kraju recimo kako će se niža cijena avionskih karata, hotelskog smještaja, kao i besplatne karte za muzeje i arheološka nalazišta, moći ostvariti putem vaučera, koji će biti dostupni na službenoj stranici Visit Sicily. Prema procjenama najbolje vrijeme za posjet Siciliji bit će jesen do kada bi se Italija trebala otvoriti za sve turiste.

Foto: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.