SMARAGDNI OTOK – Otok Rab južnokorejski časopis uvrstio u TOP 8 destinacija svijeta

spot_img

Južnokorejski turistički časopis SRT, kojeg izdaje istoimena željeznička kompanija Super Rapid Train u svom svibanjskom izdaju uvrstila je Hrvatsku i otok Rab među TOP 8 destinacija svijeta. Ovo je odlična reklama za naš turizam koji će ove godine zasigurno trebati svaku ovakvu dobru priču kako bi privukli turiste posebice s azijskog tržišta.

U tekstu o otoku Rabu istaknuto je kako su u provedenoj anketi časopisa SRT brojni čitatelji izabrali Hrvatsku kao svoje odredište broj jedan što je odlična vijest za našu zemlju. Navodi se i kako je Hrvatska zemlja s više od tisuću otoka, među kojima je i otok Rab s iznimno očuvanim prirodnim okolišem i bogatom kulturnom baštinom, a koji se zbog svoje jedinstvene modro-zelene boje često naziva „smaragdni otok“. Kao najbolje vrijeme za posjet Rabu preporučen je period od lipnja do rujna.

„Nakon velike reportaže o Hrvatskoj u ožujskom izdanju SRT-a, ovoga puta otok Rab se našao u društvu sedam svjetskih destinacija uz Ica i Paracas u Paragvaju, Wellington u Novom Zelandu, Macao, Bettmeralp u Švicarskoj, Camino de Santiaga u Španjolskoj, Havaja te Tajvana“ istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodavši kako u ovom trenutku svaka pozitivna objava u inozemnim medijima doprinosi održavanju imidža Hrvatske kao poželjne i sigurne turističke destinacije koju vrijedi posjetiti.  Inače, SRT, operator super brzog vlaka na relaciji Seoul, koji broji 10 milijuna stanovnika i Busan, koji ima 5 milijuna stanovnika mjesečno preveze 2,5 milijuna putnika. 

Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta

Tekst u on line izdanju časopisa možete pogledati ovdje.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.