Splitski krnjeval – maske će Splitom zavladati u srpnju

Veliki broj karnevala i maškara diljem Hrvatske ove je godine, zbog epidemioloških mjera i preporuka, preselio na online platforme. Neke od manifestacija su i otkazane, a neke samo odgođene za bolja vremena. Jedna od takvih manifestacija je i Splitski krnjeval, koji će se prema najavama Turističke zajednice grada Splita održati u srpnju.

Split u veljači za mnoge predstavlja obilje glazbe, plesa i veselih kostima, ove godine vrijeme je za drugu vrstu maski. No to neće spriječiti Splitski krnjeval da nastavi svoju tradiciju. Tako će se ove godine kostimirati i u ljetnim mjesecima. Pod organizacijskom palicom Centra plesa, prošlih godina posjetitelje su zabavljala brojna glazbena imena. Nastpali su: TBF, Opća opasnost, Cubismo i Vatra, pa vjerujemo kako će i ovogodišnje ljetno izdanje donijeti nove glazbene poslastice.

– Unatoč globalnoj pandemiji želja nam je nastaviti tradiciju Splitskog krnjevala. Razmišljali smo o online verziji, ali riječ je o projektu koji donosi toliko interakcije, plesa, glazbe i radosti koja se teško može prenijeti elektronskim putem. Ljetnu verziju Krnjevala planiramo organizirati u srpnju, a nadamo se kako će nam epidemiološka situacija to i dozvoliti, rekla je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Organiziranog programa na Rivi nema, ali za djecu je organizirana nagradna igra na Facebook profilu Turističke zajednice grada Splita. Nagradna igra, odnosno izbor za najbolju dječju masku traje još danas.

– Fotografije svojih kreativnih maski šaljite u komentarima, a najbolja maska dobiva eduakativno – zabavni paket. Paket uključuje vođenje ‘Split for kids’ za cijelu obitelj, obiteljsku ulaznicu za Muzej iluzija i poklon paket najslađih Nadalina čokolada, poručili su iz Turističke zajednice grada Splita

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.