Srednjovjekovni viteški turnir vraća se u okrilje Park šume Jankovac

Nakon tri godine, stižu dobre vijesti za sve ljubitelje jedne od najposjećenijih manifestacija u Slavoniji. Srednjovjekovni viteški turnir vraća se u okrilje Park šume Jankovac.

Više od deset viteških udruga uprizorit će autentičnu srednjovjekovnu atmosferu u subotu i nedjelju (1. i 2. listopada) i pružiti sadržaj jednako atraktivan i djeci i odraslima.

Cijena ulaznice za posjetitelje je 30 kuna/3,98 eura za odrasle i 20 kuna/2,65 eura za djecu. Autobusi kreću s informativnih točaka u Slatinskom Drenovcu te kod spomenika braniteljima koji se nalazi na prijevoju između Velike i Jankovca. Tamo će se i ostavljati sva osobna vozila s obzirom kako se na samom Jankovcu može parkirati vrlo ograničen broj vozila.

Oba dana trajanja, Srednjovjekovni viteški turnir Jankovac će započeti u 11 sati otvaranjem viteškog tabora. U programu su se ove godine još našli i streličarski turnir, viteški turnir za djecu, demonstracija viteškog oružja, vatreni show koprivničkih mušketira i haramija…

Posjetitelji će i u subotu i u nedjelju moći uživati u nastupima gostujućih viteških skupina i bici za utvrdu Klak. Najavljene su i predstave “Mačak u čizmama” te “Tajni svijet” Mak teatra iz Zagreba.

Organizatori turnira i ove godine su Park prirode Papuk, Općina Čačinci te Red vitezova Ružica grada iz Orahovice. Srednjovjekovni viteški turnir najljepši je uvod u jesen – najljepše godišnje doba na Papuku.

Izvor fotografija: Park prirode Papuk

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.