Srednjovjekovni viteški turnir seli u Slatinski Drenovac, na vrata Papuka

Veliki srednjovjekovni viteški spektakl očekuje vas i ove godine, 2. i 3. rujna, na vratima Papuka. Naime, Turistička zajednica Vrata Papuka u suradnji s Općinom Čačinci, Parkom prirode Papuk i Redom Vitezova Ružice grada i ove godine dovodi tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir. Za razliku od prošlih godina, ovogodišnji turnir će se održati u Slatinskom Drenovcu, na livadi uz potok.

Srednjovjekovni viteški turnir

Turnir će i ove godine okupiti veliki broj sudionika, njih čak 12, koji će u subotu i nedjelju uprizoriti autentičnu srednjovjekovnu atmosferu i pružiti sadržaj jednako atraktivan i djeci i odraslima.

Sudionici: Red Vitezova Ružice grada, Družba vitezova Zlatnog kaleža, Dubovački streličari, Kliški Uskoci, Koprivnički mušketiri i haramije, Red Srebrnog zmaja, Udruga Grofice Konjski, Vitezovi vranski, Viteški red sv. Nikole, Streličari Krvavog mosta, Udruga sv. Juraj Đurđevac, Agentura Hector.

Cijena ulaznice je 3 eura za djecu i 4 eura za odrasle. Kupljena ulaznica za turnir je ujedno i ulaznica za Park šumu Jankovac do koje će biti organiziran prijevoz besplatnim autobusom svakih sat vremena. Svi posjetitelji u Slatinski Drenovac dolaze osobnim automobilom, a automobile ostavljaju na jednom od 3 punkta za naplatu ulaza, ovisno o smjeru dolaska.

Oba dana trajanja, Srednjovjekovni viteški turnir će započeti u 11 sati otvaranjem viteškog tabora. U programu su se ove godine još našli i streličarski turnir, viteški turnir konjanika, viteški program za djecu, demonstracija viteškog oružja, vatreni show te bitka za utvrdu Klak.

Program:

Subota, 2. rujna 2023.

11:00 – Otvaranje viteških tabora
14:00 – Streličarski turnir za zlatnu strijelu Papuka
15:00 – Nastup gostujućih viteških skupina
16:00 – Viteški program za djecu
17:00 – Viteški turnir konjanika
18:00 – Nastup plesnih skupina
19:30 – Noćna bitka za utvrdu Klak
20:30 – Vatreni show

viteški turnir Jankovac

Nedjelja, 3. rujna 2023.

11:00 – Otvaranje viteških tabora
13:00 – Nastup gostujućih viteških skupina
14:00 – Demonstracija viteškog oružja
14:30 – Mala škola mačevanja
15:00 – Viteški turnir konjanika
16:00 – Nastup plesnih skupina
17:00 – Bitka za utvrdu Klak

Izvor fotografija: Park prirode Papuk

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.