Strašne tajne oživjele u zidinama kašteča Morosini-Grimani u Svetvinčentu

Izvedba Night Ghost Stories: Tajni dnevnik vještice Mare Istra Inspirita u moćnom kaštelu Morosini-Grimani otkrila je publici strašne tajne te ih vratila u prošlost, u svijet legendi i priča te pokojeg noćnog posjetitelja koji se sakrio u prostorijama kaštela u Svetvinčentu. Misteriozna atmosfera oživjela je zidine kaštela te posjetiteljima dočarala mračnu stranu povijesti i legendi kroz samu izvedbu. Redatelj i glumac ovoga novoga kulturno-doživljajnog proizvoda Istra Inspirita je Frano Novljan (u ulozi dvorske lude), dok su u izvedbi sudjelovali Dejan Gotal (krvnik), Sedina Cerovac (vještica Mare) i Matija Ljuba (nono-nevidljivi jahač). Posjetitelji su noćni razgled kaštela doživjeli na potpuno drugačiji način, kroz zvukove i audio elemente te glumački performans jer iza svojih vrata kaštel skriva mnoge tajne i priče, a na vama je da ih otkrijete.

Priča o travarki Mariji Rodoslović koja je osuđena na smrt bila je glavni pokretač cijele priče o noćnoj turi u kaštelu. Prije svoje smrti zapisala je svoje znanje o čarobnjaštvu u dnevnik. Publiku je vodio nevidljivi vodič kroz audio performans, dok su se u prostorijama kaštela skrivali nevidljivi jahač i krvnih čekajući svoj red. U dvorištu kaštela publiku je dočekala dvorska luda koja je probudila Mare iz sna i potakla da ustane iz pepela. Atraktivni fire show na kraju pojačao je cjelokupni dojam.  

Članak se nastavlja ispod oglasa

Zanimljive priče, legende i mitovi zavladali su kaštelom u noćnoj večeri prepunoj emocija, podvojenih osjećaja i poštovanja prema tako impozantnom zadnju koje je postalo jedno od nezaobilaznih mjesta posjeta u Istri.

Nakon izvedbe posjetitelji su mogli uživati u bloody wine tastingu zahvaljujući Vinistri koja je predstavila svoja vina. S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedbu je bilo moguće realizirati uz provođenje i poštivanje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što je u potpunosti bilo ispoštovano od strane organizatora.

Foto: Andi Bančić, izvor: Istra Inspirit

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.